Es Verger

Es Verger flaskor.png
 
 

Ekologiska viner från Tramuntana bergen

Es Verger är Mallorca högst belägna vingård 450 meter över havet och ligger inbäddad i en undangömd fantastisk dal uppe i Tramuntana bergen utanför Esporles. Den höga höjden och det unika mikroklimatet i dalen gör att vinerna mognar långsammare och än på andra delar på ön.

Jaume Fullana har tagit över arbetet från sina föräldrar och driver tillsammans med sin syster både vinproduktionen men också produktionen av en av Mallorca absolut bästa olivoljor. Förutom vingårdarna uppe i bergen har man också en vingård nere vid foten av bergskedjan i Binissalem.

För att kunna expandera ytterligare har Jaume startat samarbete med flera investerar som köpt stora lantegdendomar i närheten av Esporles men som inte burkar gjorden där och har därmed nyplanterat närmare 15 hektar det sista året.

Allt arbete, även olivoljeproduktionen, sker ekologiskt sedan länge och förutom de röda toppvinerna Els Rojals och Ses Marjades baserade på Mantonegro gör man också ett vin på 100% Pinot Noir och är mycket kända för sitt söta vin Fita del Ram enbart gjord på Viognier och rosévinet Sensual på Mantonegro.

Läs mer på esverger.es