Blandlåda ”Det Vita Spanien” nr 7106109, 990 kr

Våra blandlådor består av utvalda viner från vårt sortiment och går att beställa hos Systembolaget med ett särskilt beställningsnummer (nr 7106109) och levereras inom en vecka till vald butik. Du får dessa 6 flaskor till ett specialpris som oftast ligger under 1000 kr och är alltid billigare än att köpa vinerna separat. I denna låda har vi blandat några av våra spanska vita favoriter från Spaniens olika hörn.

Read More
Sara Wetterling
Blandlåda ”Mallorcas röda och vita viner” nr 7948209, 990 kr (släpps 24e juni)

Våra blandlådor består av utvalda viner från vårt sortiment och går att beställa hos Systembolaget med ett särskilt beställningsnummer och levereras inom en vecka till vald butik. Du får dessa 6 flaskor till ett specialpris som alltid billigare än att köpa dem separat + att flera av vinerna endast finns i vårt restaurangsortiment och inte finns tillgängliga annars via Systembolaget. I denna låda har vi blandat några av våra vita och röda favoriter från sex olika vinmakare och olika områden på Mallorca.

Read More
Sara Wetterling
Toppbetyg för våra fina viner från Bodega Vegalfaro

De röda vinerna från Bodegas Vegalfaro har fått lysande betyg från den kände vinkritikern James Suckling. De två toppvinerna Pago de los Balagueses säljer vi i Sverige enbart i vårt restaurangsortiment men som privatperson kan du också enkelt beställa dem helt lagligt och skattat via vårt samarbete med distansvinhandlaren Gassås Wine via länken här .  Vinerna Capraisa Bobal och Rebel.lia Negre hittar du i Systembolagets Beställningssortiment

Read More
Avalon Engquist
Nu klimatkompenserar vi våra transporter och eko-certifierar vår verksamhet

På Spirit of Avalon så arbetar vi hårt för att välja ut viner som produceras på ett hållbart och så naturligt och hantverksmässigt sätt som möjligt av passionerade vinentreprenörer i Spanien. En sak vi inte kan kontrollera och styra än så länge är de transport- och logistiktjänster vi måste använda för att få vinerna från vingårdarna fram till dig som konsument eller till restaurangen. Därför försäker vi klimatkompensera vår klimatavtryck från transporterna genom att bidra till att ca 5 träd i månaden planteras i regi av Vi-Skogen. 

Read More
Avalon Engquist
Nu är det dags att fylla på med Mallorcas bästa roséviner

Nu kommer värmen äntligen och om du inte laddat upp med rosévin att njuta av i vårsolen vill vi tipsa om två av de absolut bästa rosévinerna vi smakat - båda dessa kommer från Mallorca. Beställ via länken nedan. Fantastiskt välgjorda ekologiska viner som du kan njuta av länge av. Många av dagens enklare och snabbproducerade roséviner känns ju efter några klunkar som att du dricker söt jordgubbs-saft. Här får du smak av fina sommarbär balanserat med fin syra och lång eftersmak.

Read More
Avalon Engquist
Mallorcas coolaste och mest eftertraktade vin finns nu på Combo Vinbaren

Nu kan du prova ett av de coolaste och mest ikoniska viner som görs på Mallorca - Bodega Ribas legendariska ”Desconfio de la gente que no bebe” på Combo Vinbaren i Stockholm. 

Namnet är ett citat från Humphrey Bogart - ”misstro de människor som inte dricker”! Vinet gjordes som en protest mot de äldre traditionella vinmakarna på ön som hävdade att Mallorcas stora rödvinsdsdruva Mantonegro inte dög till att göra stora viner utan bara skulle gömmas undan i blandningar med mer etablerade kända druvor. 

Read More
Avalon Engquist
Nya viner på Restaurang Carousel

Nu har vi fyllt på med nya fantastiska spanska viner hos Restaurang Carousel - där du äter Stockholms bästa spanskinfluerade mat!
Nu kan du njuta av maten tillsammans med toppvinerna från Mallorca - Sio Negre från Bodega Ribas, Sotil Negre från Mesquida Mora eller El Galgo från Oliver Moragues. Eller andra spanska toppviner som Pago de los Balagaueses Syrah från Bodega Vegalfaro, El Chuqueiro från Jose Garcia i Bierzo eller l’Interrogant från Celler Clos 93 i Priorat (i samarbete med vår importörskollega Winestories)

Read More
Avalon Engquist
Nytt samarbete för restaurangmarknaden med Drycks.se

Nu i vårvärmen har vi precis sått fröna till ett nytt samarbete där vi kommer att kunna erbjuda våra fantastiska spanska viner från Mallorca, Bierzo, Galicien och Valencia till restauranger och vinbarer över hela Sverige på ett enklare sätt. Drycks.se har på kort tid lyckats med att föra ut många av Sveriges fantastiska öl från små mikrobryggerier ut över hela Sverige och nu fortsätter denna framgångsrika satsning med vin och då passar de småskaliga hantverksmässigt och hållbart gjorda vinerna i vårt sortiment perfekt!

Read More
Avalon Engquist
Nu lanserar vi viner från två nya vingårdar från Mallorca - Es Verger och Can Majoral 

Vi är fantastiskt glada över kunna lansera viner från ytterligare två vingårdar från vackra Mallorca. Els Rojals från Es Verger som är öns högst belägna vingård inbäddad i en undangömd dal i Tramuntana-bergen som nu på vintern ofta täcks av ett vackert snötäcke samt Na Fiola från Can Majoral var en av de första i Spanien och hela Europa att ställa om till ekologisk vinodlning och har i över 35 år fokuserat på att förädla mallorkinska druvorna. 

Read More
Avalon Engquist
Bara hållbara viner!

I år hittar du oss inte i Almedalen utan vi har jobbat vidare som vanligt på hemmaplan med våra hållbart producerade viner. Och det går bra, i veckan sålde vi helt slut på de sista roséflaskorna i lagret från Bodega Ribas, utan att ens försöka sälja något i Almedalen!

Read More
Fredrik Andersson