Bara hållbara viner!

Ett ledande tema i Almedalen i år verkar ha varit ”hållbarhet” och vi hoppas att det inte är en tillfällig fluga utan att det håller i sig till nästa år och då räknar vi med att komma och deltar gärna i en paneldebatt med Systembolaget, Folkhålsoinsitutet mfl kring vad som är hållbart kring viner. Många av er har säkert sett Uppdrag Gransknings program kring ”Det hemliga vinet” om tillsatser i vin och behoven av någon form av innehållsdeklaration i vinerna. 

Det stödjer vi helhjärtat. Alla viner vi på Spirit of Avalon säljer är hållbart producerade och vi besöker alla våra producenter flera gånger per år för att med egna ögon se hur arbetet går till. På vår hemsida får du mer detaljerad information om vinerna än vad Systembolaget ger om sina viner. Just Systembolaget kan bli mycket mer aktiv och ställa krav på producenter och importörer. Min tidigare karriär spenderade jag som hårt granskande revisor och stötte på många skurkar i finansbranschen och styrelserummen. De kunskaperna tar jag nu med mig som ”den granskande sommerlieren” för att avslöja de värsta felköpen du kan göra i vinhyllan. Följ oss här och Kontakta mig gärna på goran@spiritavalon.com med dina frågor och inspel.

Fredrik Andersson