Mallorcas coolaste och mest eftertraktade vin finns nu på Combo Vinbaren

Desconfio in cellar.jpg

Nu kan du prova ett av de coolaste och mest ikoniska viner som görs på Mallorca - Bodega Ribas legendariska ”Desconfio de la gente que no bebe” på Combo Vinbaren i Stockholm. 

Namnet är ett citat från Humphrey Bogart - ”misstro de människor som inte dricker”! Vinet gjordes som en protest mot de äldre traditionella vinmakarna på ön som hävdade att Mallorcas stora rödvinsdsdruva Mantonegro inte dög till att göra stora viner utan bara skulle gömmas undan i blandningar med mer etablerade kända druvor. 

Det blev en succe och nu görs flera viner på 100% Mantonegro men detta vin var pionjären och den görs fortfarande med låga skördeuttag och extra noggrant urval av druvor från de absolut äldsta mantonegro druvstockarna som finns. Ca 900 flaskor görs varje år och nu har några kommit ut på marknaden i Sverige
Passa på att prova på Combo så länge de finns kvar🍷🍷

Avalon Engquist