Nu klimatkompenserar vi våra transporter och eko-certifierar vår verksamhet

Eko collage.jpg

På Spirit of Avalon så arbetar vi hårt för att välja ut viner som produceras på ett hållbart och så naturligt och hantverksmässigt sätt som möjligt av passionerade vinentreprenörer i Spanien. Vi besöker alla vingårdar flera gånger per år för att bygga en relation med dem som bygger på ömsesidigt förtroende och för att öka vår förståelse för vinerna och deras ursprung. 

En sak vi inte kan kontrollera och styra än så länge är de transport- och logistiktjänster vi måste använda för att få vinerna från vingårdarna fram till dig som konsument eller till restaurangen. Det finns alldeles för få hållbara val i den sektorn och det saknas transparens. Den vi anlitar för en transport anlitar andra transportörer för delar av transporten vilket vi aldrig kommer att kunna se. Så fungerar helt enkelt transport och logistiksektorn för närvarande. Eftersom vin är en reglerad vara både som alkoholprodukt och livsmedel så är våra val också begränsade till följd av de regelverk vi måste följa.

Därför försäker vi klimatkompensera vår klimatavtryck från transporterna genom att bidra till att ca 5 träd i månaden planteras i regi av Vi-Skogen. https://viskogen.se/foretag/klimatkompensation/

Vår verksamhet att välja ut hållbara och ekologiskt certifierade viner och sedan sälja dem här i Sverige gör också att vi är en del i livsmedelskedjan vilket gör att EUs regelverk som det är implementerat här i Sverige också kräver att vi eko-certifierar även vår verksamhet.

Avalon Engquist