Blandlåda ”Mallorcas röda och vita viner” nr 7948209, 990 kr

Våra blandlådor består av utvalda viner från vårt sortiment och går att beställa hos Systembolaget med ett särskilt beställningsnummer och levereras inom en vecka till vald butik. Du får dessa 6 flaskor till ett specialpris som alltid billigare än att köpa dem separat + att flera av vinerna endast finns i vårt restaurangsortiment och inte finns tillgängliga annars via Systembolaget. I denna låda har vi blandat några av våra vita och röda favoriter från sex olika vinmakare och olika områden på Mallorca.

Blandlåda Mallorca juni 2019.jpg

OM Blanc 2017, Oliver Moragues, VdT Mallorca
Ett moget och fylligt gastronomiskt vin perfekt balanserat på tre olika mycket aromatiska druvor. Njut det till en långlunch vid havet tillsammans med en god vän och en tonfisktartar med lite wasabikräm. Mycket försiktig vinmakning och några månaders lagring på jästfällning och gamla ekfat för att synkronisera smakerna vilket ger en behaglig fyllig krämighet. Ekologiska certifierat
Druvor: 33% Prensal Blanc, 33% Viognier och 33% Sauvignon Blanc

Supernova Negre 2016, Can Verdura, DO Binissalem
Här har ni ett elegant vin där smaken domineras av mogen röd frukt balanserad med fin kryddighet, inslag av balsamico toner och lite vanilj från ekfaten. En mycket lång välbalanserad elegant komplex eftersmak med fina tanniner och en tydlig syra som dröjer sig kvar. Vinmakaren Tomeu är en av öns mest talangfulla unga vinmakare och som tidigare arbetade på 4Kilos men nu gör fantastiska viner på gamla vinstockar. Druvor: 100 % Mantonegro

Callet 2016, Vins Can Majoral, DO Pla i Llevant
Ett vin som visar upp hur fantastiskt eleganta komplexa viner som kan produceras baserat på gamla vinstockar av den unika tunnskaliga Callet-druvan tillsammans med fina mineraltoner. Vingården var en av de första i Europa som ställde om till ekologisk produktion redan i slutet av 1970-talet. Njut av vinet till ugnstekt eller grillad lamm, anka eller vilt-kött kryddade med medelhavsörter och grillade grönsaker. Druvor: 100% Callet

Sió Negre 2015, Bodega Ribas, VdT Mallorca
Tidningen Livets Goda gav vinet hela 91 poäng och skrev: “Ett riktigt skönt vin med elegans, bra kraft, intensitet, koncentration och generös frukt av svarta körsbär, vinbär, plommon och björnbär”. Årgång 2015 kommer att utvecklas ytterligare och bli en av de bästa årgångarna som gjorts på flera år då den fått en extra dos av de äldsta druvorna som annars används till prestigevinet Ribas de Cabrera.
Druvor: 60% Mantonegro, 25% Syrah, 10% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon

Våra blandlådor består av utvalda viner från vårt sortiment och går att beställa hos Systembolaget med ett särskilt beställningsnummer och levereras inom en vecka till vald butik. Du får dessa 6 flaskor till ett specialpris som alltid billigare än att köpa dem separat + att flera av vinerna endast finns i vårt restaurangsortiment och inte finns tillgängliga annars via Systembolaget. I denna låda har vi blandat några av våra vita och röda favoriter från sex olika vinmakare och olika områden på Mallorca.

Som Blanc 2017, Galmes i Ribot, VdT Mallorca
Ett vitt vin på Giró Blanc druvan som odlats ekologiskt. Vinmakerskan Cati är en av Mallorcas pionjärer på att göra naturviner och vinet har en mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter och traditionell jäsning utan tillsats av jäst. Svagt strågult med fruktiga aromer av vita äpplen, päron och lite tropiska frukter kombinerat med fin mineralitet och fin syra. Njut det till grillade skaldjur, sallader eller en getostsallad. Druvor: 100% Giró Blanc

Sincronia Blanc 2018, Mesquida Mora, VdT Mallorca
Ett biodynamiskt odlat ungt och friskt vin med fina blommiga och fruktiga aromer från vita äpplen, päron och tropiska frukter från Prensal & Giró Blanc druvorna kombinerad mineralitet från gamla Chardonnay. Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter. Njut av det lätt grillade vita fiskrätter och matiga sallader med sötma och krämiga tillbehör eller asiatisk kryddad mat.
Druvor: 75% Chardonnay, 15% Prensal Blanc, 10% Giró Blanc

Sara Wetterling