Blandlåda ”Spanska Garnachalådan” nr 7351109, 1194 kr (släpps 18e sep)

Våra blandlådor består av utvalda viner från vårt sortiment och går att beställa hos Systembolaget. Du får dessa 6 flaskor till ett specialpris som alltid är billigare än att köpa vinerna separat. I denna låda har vi blandat några av våra spanska favoriter på druvan Garnacha fast med olika ursprung och stilar för att visa upp vilka olika och fantastiska viner som går att göra på både den blå och gröna Garnachadruvan.

Blandlåda Garnachas 16 sep.jpg

Cent x Cent 2017, Vins del Tros, DO Terra Alta
Ytterligare ett vin från Vins del Tros men denna gång ett vin gjort på endast den vita Garnachan druvan. Vingården är mer än 75 år gammal och sägs vara en av de äldsta med vit Garnacha i Terra Alta. Ett aromatiskt vin med stor personlighet! Rent, fräscht, mineral. Ett vin som fått sköta sig själv. Vinet har legat på amfora på  jästfällningen i 4 månader.
Druvor: 100% Garnacha Blanca

Senora Carmen 2014, Vins del Tros, DO Terra Alta
Vins del Tros är en av de mest kända vinmakarna i Terra Alta på hög höjd i södra Katalonien. De går helt sin egen väg och gör viner med stor personlighet. Trots att det är årgång 2014 så är detta vin fortfarande ungt och bör nog lagras några år för att nå sin absoluta topp. Här får du ett fullmatat vin med smak av mörka bär tillsammans med kryddighet från kryddnejlika, peppar och kanel och mycket hög syra som gör vinet balanserat och lagringsbart. Druvor: 100 % Garnacha

4Monos 2015, 4Monos Viticultures, DO Vinos de Madrid
Hyllade 4monos gör sina viner med största passion och noggrannhet. Här finner man en fin slank Garnacha med fin syra och en unik karaktär från bergen Sierra de Gredos utanför Madrid. Med det här vinet vill man visa ursprunget och vilken karaktär vinet får i denna del av Spanien. Här tar man druvor från de olika vingårdarna på ca 800m höjd i “San Martín de Valdeiglesias”, “Cadalso de los Vidrios” och ”Cenicientos”. Druvor: 90% Garnacha, 5% Cariñena, 5% Syrah.

Telescópico 2015, Bodegas Frontonio, IGT Valdejalon
Ännu ett vin från Frontonio med deras signumetikett. Vinet är uppkallad efter Saint Frontonio som enligt legenden blev halshuggen och hans kropp begravdes på en kyrkogård och hans huvud kastades i floden Ebro. Skapat i ett garage av Fernando Mora MW, Francisco Latasa och Mario López. Några av Spaniens främsta förespråkare för den nya moderna Garnachan.
Druvor: 100% Garnacha

El Casetero 2017, Bodegas Frontonio, DO Campo de Borja
En Garnacha från DO Campo de Borja att avnjuta var dag. Namnet sägs komma från en cisterciansk munk från klostret Veruela kunde inte följa klostrets regler då ett dagligt glas vin per person inte var tillräcklig för honom. För honom representerade vin framför allt passion, nöje och glädje. Han lämnade allt han hade i klostret för att ägna sig åt naturen, vinstockarna och det goda livet. Ett medelfylligt vin med aromer av viol, röda bär och vitpeppar med en rökig touch. Druvor: 100% Garnacha

Miloca Garnacha 2018, Vendrell Rived, DO Montsant
Sugen på ett glas rött i sin renaste form? Varsågod! Mer och mer låter man druvorna få visa sin fulla potential utan att blanda in ek. Här får ni ett lysande exemplar på Garnacha från Montsant och det med snyggaste etiketten i stan! Aromer av röda bär, lite plommon och en viss kryddighet i form av peppar. Lena fina tanniner med en närvarande syra. Druvor: 100% Garnacha