Blandlåda ”Det Naturliga Spanien” nr 7651709, 1.200 kr (släpps 18e sep)

Våra blandlådor består av utvalda viner från vårt sortiment och går att beställa hos Systembolaget. Du får dessa 6 flaskor till ett specialpris som alltid är billigare än att köpa dem separat + att flera av vinerna endast finns i vårt restaurangsortiment och inte finns tillgängliga annars via Systembolaget. I denna låda har vi blandat några av våra spanska naturvinsfavoriter baserat på olika druvor och från helt olika delar av Spanien.

Blandlåda Spanska Naturviner 16 sep.jpg

Petjades Gorgollassa 2017, Galmes i Ribot, VdT Mallorca
Ett vin på den för Mallorca unika gamla druvan Gorgollassa som odlats ekologiskt. Vinmakerskan Cati är en av Mallorcas pionjärer på att göra naturviner och vinet har en mycket låg nivå av endast naturlig nivå av sulfiter och traditionell jäsning utan tillsats av jäst. Malolaktisk jäsning och slutlagring i 3 åriga gamla franska ekfat. Ett fylligt rött vin med fina röda frukter och bra syra och mjuka tanniner som vinner på att luftas och syresättas i glaset någon minut så att vinet kommer till liv. Druvor: 100% Gorgollassa

Ay de Mi 2013, Vins del Tros, DO Terra Alta
Vins del Tros är en av de mest kända naturvinmakarna i Terra Alta på hög höjd i södra Katalonien. De går helt sin egen väg och gör viner med stor personlighet. Ay de Mi som betyder ”Stackars mig” är ett uttryck som används flitigt just i trakten kring Vilalba dels Arcs. Det var givet till ett av de första vinerna Vins del Tros gjorde. Ett vin med fin balans mellan kraft och fyllighet men också hög fin syra. Druvor: 65% Garnacha, 20% Carineña, 15% Syrah

4Monos 2015, 4Monos Viticultures, DO Vinos de Madrid
Hyllade 4monos gör sina viner med största passion och noggrannhet. Här finner man en fin slank Garnacha med fin syra och en unik karaktär från bergen Sierra de Gredos utanför Madrid. Med det här vinet vill man visa ursprunget och vilken karaktär vinet får i denna del av Spanien. Här tar man druvor från de olika vingårdarna på ca 800m höjd i “San Martín de Valdeiglesias”, “Cadalso de los Vidrios” och ”Cenicientos”. Druvor: 90% Garnacha, 5% Cariñena, 5% Syrah.

Terna 2018, Mesquida Mora, VdT Mallorca
Namnet symboliserar att äntligen hamnade tärningarna rätt så att tre goda vänner kunde kombinera sina kunskaper för att göra ett vin tillsammans. Resultatet är ett biodynamiskt naturligt vin med fina blommiga och fruktiga aromer från vita äpplen, päron och tropiska frukter från Prensal & Giró Blanc druvorna. Inga tillsatta sulfiter, skalmacerering, spontanjäst med skalen och lagring på leramfora för att bevara de naturliga aromerna. Druvor: 50% Prensal Blanc, 50% Giró Blanc

Forlong Rosé 2018, Bodega Forlong, Wine of Spain (Cadíz)
Tycker du inte om rosé? Tänk om! Här får du en krämig och fräsch rosé med tydligt ursprung från den unika kalk- och mineralrika Albariza-jorden som är unik för det klassiska sherry området. Sältan från vindarna och närheten till Atlanten är också mycket närvarande. Bodega Forlong är en av uppstickarna i detta område som gör naturliga viner och var den första i området att certifiera sig ekologiskt.
Druvor: 100% Cabernet Sauvignon

Methodic Xarello Vermell 2018, L’apical, DO Penedès
Visste du att det finns en röd Xarello druva? Nej det vet inte många och den är en helt naturlig mutation som skett av den betydligt mer kända vita Xarellodruvan. Länge var den i princip utdöd men här gör de egensinniga naturvinsmakarna bakom L’apical i Penedès utanför Barcelona ett lysande vin med 7 dagars skalmaceration och slutlagring på leramfora i 3-4 månader.
Druvor: 100% Xarello Vermell