Skissbild_Sjovillan__DSC2728Kristofer Samuelsson Photography.jpg

Vi på Wine Dog Dryckeshandel brinner för att leta fram unika hållbara viner från små och medelstora vinproducenter och vi fokuserar på vårt närområde här i Europa. Vi är trötta på alla industriellt massproducerade blaskiga söta viner som vi dränks av här i Sverige. Vi besöker alla våra vingårdar flera gånger varje år för att välja ut rätt viner och säkerställa att arbetet sköts på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. De vingårdar vi arbetar med drivs av passionerade entreprenörer som inte kompromissar med kvaliteten och vill göra viner med ett ursprung från den lokala miljön och de lokala druvorna. Efter många resor till många länder och vinområden har vi fastnat för de fantastiska vinerna från Spanien och speciellt då Galicien, Mallorca och Katalonien. Där har vi hittat de småskaliga passionerade vinmakarna som gör hållbara viner med ett ursprung.


Göran Avalon EnGqvist

Jag är utbildad sommelier hos Restaurangakademien i Stockholm och examinerad enligt den globala standarden ”WSET Level 3 – Wines & Spirits” (Wines & Spirits Education Trust) som utgör den globala sommelier-examen. Jag har en bakgrund som revisor och konsult i 25 år där jag lärt mig att granska, utvärdera, utmana och analysera. Det är något som jag tagit med mig i min nya karriär som sommelier både vad gäller provningar, debattinlägg och import av drycker. I sommelier-utbildningen lär vi oss att ”looking behind the label”, dvs att förstå vad flaskan innehåller och hur den är producerad. Men mitt intresse var inte bara att förstå vad det är i flaskan utan min passion är att lära mig mer kring hur man matchar smakerna i drycken med maten man äter till och hur dessa kan förstärka varande till något som är större än delarna!

Skissbild_Sjovillan__DSC2674Kristofer Samuelsson Photography.jpg

Mitt intresse för detta vaknade upp när jag bodde i Toronto i Canada i slutet på 90-talet och var ute och åt middag med en god vän som hade sin bakgrund i den engelska välutbildade överklassen och lärt sig dricka goda viner tidigt. Han överraskade mig att börja med att titta på vinlistan och välja ut det vin som han tyckte vi skulle dricka och sedan titta på matsedeln och börja fundera på vad som kan bli gott till just det vinet!! Ett helt nytt sätt att se på mat och vin som gjorde mig nyfiken, så kan man ju också göra! Men då måste man förstå vinet bättre och hur smaker kan kombineras och förstärka varandra. Långt innan dess började jag fördjupa mig i öl och andra drycker också och gjorde många resor ned till länder med lång ölkultur som Belgien och Tyskland och insåg att öl var långt mycket mer än en stor stark och faktiskt kan vara en utmärkt måltidsdryck också med rätt kombination.

Eftersom min passion är att få vin och andra drycker att smaka ännu bättre tillsammans med mat så blir jag också mycket upprörd över alla dåliga viner som trycks ut på marknaden med mycket reklam och låga priser till oss konsumenter. Och till skillnad mot alla andra livsmedel behöver man inte skriva så mycket på etiketten kring innehållet så de flesta som är mycket noggrann med köttet och fisken de köper får i sig tillsatser och extra socker utan att tänka på det med många av de enklaste billiga boxvinerna utan att veta om det.

Min långa erfarenhet som revisor gjorde att jag ser det som mitt nya ”kall” att granska och avslöja de värsta syndarna men också att ge vägledning på hur man kan tänka för att hitta bättre alternativ utan att behöva betala för mycket – jag kallar det ”Drinking outside of the box” – jag tänker utmana dig att köpa och testa saker du inte provat förut och använda dig av hela Systembolagets enorma sortiment, inte bara det som råkar stå på hyllan i din lokala butik.

Hör gärna av dig till mig!

Sara Stellenbosch web.png
 

Sara Wetterling

Jag är utbildad sommelier hos Restaurangakademien i Stockholm sen 2007. Jag har tidigare jobbat som projektledare inom IT/finans men då vinet och maten upptog mer av mitt intresse valde jag att år 2014 ta steget in i vinets värld även professionellt. Då startade jag Wine Stories där jag jobbat med att importera och inspirera kring spanska viner. Det var då och är fortfarande alldeles för få spanska viner med kvalité och ursprung vi ser både på Systembolaget och på vinlistorna i landet. Jag är en stark ambassadör för spanska viner precis som Göran och då jag tror på att ensam inte är stark ser jag nu mycket fram emot vårt samgående i Wine Dog Dryckeshandel med vårt gemensamma mål att sprida en av Sveriges bästa Spanska portföljer. Så häng med oss!

Hör gärna av dig till mig