Sameirás

Sameiras vinas.JPG
 
 

“En del av våra sinnen…”

Välkomna till Galicien och DO Ribeiro som ligger precis norr om Portugal. Här ligger Adega Sameirás i ett område i staden Ribadavia, som skiljer sig mellan församlingarna i Santiago de Esposende och San Andrés de Camporredondo. Den nuvarande vingården bestod fram till 1999 av 23 tomter. 7 av dem som tillhör byn San Andrés så kallade O Porto och de övriga 16 till närliggande Esposende, där området kallar sig Sameirás.

Ett köp av 23 tomter med många olika ägare är ingen lätt uppgift i Galicien. Det är inte alltid du kan köpa saker med pengar, för fyra av dem var det nödvändigt att tillgripa byteshandel. Men många dagar och nätter med huvudvärk senare så är Antonio nu lycklig ägare av Sameirás. Denna plats kommer alltid vara en del av våra sinnen på ett speciellt sätt säger Antonio.

Adega Sameirás gjorde sitt första vin år 2004 och har sen dess rönt stora framgångar både nationellt och internationellt för sina viner. I artiklar och på You Tube stöter man ofta på Antonio som är en stark förespråkare för ärliga viner gjorda med hjärta och passion. Han har alltid något på gång och experimenterar gärna både ute i vinfälten och i adegan (Bodega på Gallego).