Acrollam Blanc Ecologic 2016

Acrollam Blanc Ecologic 2016

189.00

Ett biodynamiskt odlat vin som visar upp hur fantastiskt komplexa vita viner som kan produceras på Mallorca baserat på gamla vinstockar av de för ön unika druvorna Prensal Blanc och Giró Blanc. Friskt, fräscht, fruktigt av päron, äpple och tropiska limetoner med fina mineraltoner från kalkstensjorden och lång fyllig lite krämig eftersmak.

Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter. Servera det ca 10-12° C tillsammans med grillade eller stekta fiskrätter eller en smakrik fisk- och skaldjursgryta med en krämig aioli.

Add To Cart

Endast tillgänglig i restaurangsortimentet eller via privatimport från Gassås Wine

Producent: Mesquida Mora

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Privatimport: 189 kr (inkl moms) via Gassås Wine

Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i flera generationer, men som sedan 2004 drivs av Bàrbara Mesquida Mora. De är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter. Bàrbara är mycket passionerad kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Mantonegro, Prensal Blanc och Giró. Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad (Demeter) medan vinerna är ekologiskt certifierade.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 75% Prensal Blanc och 25% Giró 

Färg: Lysande guldfärgat vin som ej klarnats utan har sin naturliga färg. 

Doft: Klara dofter av vita päron och äpplen med toner av citrus och lime och viss blommighet. 

Smak: Smaken är komplex med många nyanser där vita päron och äpplen dominerar först i en fyllig lite krämig textur och sedan kommer syra med tropiska lime-toner i en lång frisk och fyllig eftersmak med den eleganta bitterheten från Prensal och mineralitet från kalkstensjorden. 

Servering: Det kan drickas nu eller kan lagras i 3-4 år. Serveringstemperatur 10-12 ° C. Vinet är biodynamiskt odlat och framställt utan stabiliserande och klarnande tillsatser. Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande svaveldioxid. Detta är ett perfekt vin att njuta separat eller tillsammans med grillad eller stekta fiskrätter, fiskgryta och smakrika sallader. Trivs bra med en kryddstark, smakrik och krämig aioli eller rouille till fisken. Givetvis också till en smakrik paella. Det fungerar också mycket bra till många smakrika hårda ostar av ko, get och får. 

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor. 

Vinifiering: Prensal druvorna för-jäses separat och får macerera med skalen. De blandas därefter med Giró och får sedan ligga i ståltank tillsammans med jästresterna fram till tappning på flaska i ca 4 månader. 

Alkohol: 13,0% 

Syra: 4,5 g/l

Residual sockerhalt: 1,9 g/l