Capraisa Blanco 2017

Capraisa Blanco 2017

149.00

Ett friskt och fylligt vin som är en mycket fin blandning av Chardonnay och den spanska vitvins- och cavadruvan Macabeo från området Utiel-Requena uppe i bergen ovanför Valencia. Ett mycket matvänligt vin som passar perfekt tillsammans med smakrika rätter av grillad fisk och skaldjur med kryddiga tillbehör.

Add To Cart

Producent: Bodega Vegalfaro

Region: DO Utiel-Requena, Spanien

Beställningssortimentet: 75046 – 149 kr (inkl moms)

Ladda ner PDF med mer info här

I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner.

Fakta om vinet

Druvor: 55% Chardonnay, 45% Macabeo

Färg: Ljusgul färg

Doft: Aromatisk lätt fruktig doft med inslag av gula päron, citrus, honungsmelon och lite tropiska frukter.

Smak: Fin balanserad aromatisk smak av gula frukter som päron och citrus med inslag av honungsmelon och lite vingummi i en lång och balanserad eftersmak. 

Servering:Servera det ca 10-12° C tillsammans med smakrika rätter av grillad fisk och skaldjur med kryddiga tillbehör. Vinet fungerar också mycket bra till smakrika kryddiga asiatiska rätter från t ex Thailand eller Indien. 

Skörd: Druvorna odlas på hög höjd och kommer från en enda vingård, Finca Alfaro, med 30 åriga vinstockar. Skördeuttaget är mycket lågt och skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna.

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning med förjäsning med skalen och därefter långsam jäsning i låga temperaturer för att bevara alla aromer. En avslutande jäsning sker därefter i ekfat där de fina jästresterna rörs om regelbundet för att skapa mer fyllighet. 

Alkohol: 13,0%
Syra: 5,25 g/l
Residual sockerhalt: 1,1 g/l
Sulfiter: 26,5 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 15 000 flaskor