Capraisa Bobal Crianza Anfora 2015

Capraisa Bobal Crianza Anfora 2015

179.00

Ett mycket fylligt och välbalanserat vin med lång eftersmak som vunnit många utmärkelser från området Utiel-Requena uppe i bergen ovanför Valencia enbart gjort på den lokala druvan Bobal. Förutom att lagras på ekfat har vinet också slutlagras på det urgamla sättet i stora ler-amforor vilket gör att det smakar väldigt rent och naturligt på samma gång som det har en fyllighet och strävhet från ekfaten. Ett vin som passar perfekt till sommarens lite mer ambitiösa middagar med grillat nötkött eller lamm och många smaker i tillbehören.

Vinet har utnämts till det bästa röda Crianza vinet som görs i regionen Utiel-Requena och fått 91 poäng och toppbetyget 5 stjärnor i Guia Penin, den stora spanska vinguiden.

Add To Cart

Producent: Bodega Vegalfaro

Region: DO Utiel-Requena, Spanien

Beställningssortimentet: 73425 – 179 kr (inkl moms)

Ladda ner PDF med mer info här

I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner.

Fakta om vinet

Druvor: 100% Bobal

Färg: Djupt körsbärsröd

Doft: Fruktig, något kryddig doft med tydliga toner av mörka mogna frukter som plommon och körsbär tillsammans med lite toner av choklad, tobak och örter.

Smak: Tydlig smak av mörka mogna frukter som plommon och körsbär tillsammans med kryddighet och lite toner av choklad, tobak och örter i en lång balanserad eftersmak med fina tanniner och vaniljtoner från ekfaten

Servering: Det kan drickas nu eller kan lagras i 3-5 år till. Servera det ca 16-18° C tillsammans med ugnstekt eller grillad nötkött eller grytor kryddade med medelhavsörter och grillade grönsaker. Servera gärna köttet tillsammans t ex bearnaise eller andra fetare tillbehör som vinet kraft passar utmärkt till.

Skörd: Druvorna odlas på hög höjd och kommer från en enda vingård, Finca Alfaro, med 30 åriga vinstockar. Skördeuttaget är mycket lågt och skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna.

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning med långsam jäsning i låga temperaturer för att bevara alla eleganta aromer. Malolaktisk jäsning i ekfat där de fina jästresterna rörs om regelbundet för att skapa mer fyllighet och därefter lagring i 14 månader i franska 225 l i lätt till medelrostade ekfat. Därefter lagras en del av vinet i 150 liters terracotta-amfora i 6 månader innan buteljering. 

Alkohol: 14,5%
Syra: 5,33 g/l
Residual sockerhalt: 3,77 g/l
Sulfiter: 28 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 15 000 flaskor