Capraisa Rosat 2017

Capraisa Rosat 2017

149.00

Vinet är fin frisk blandning på den lokala druvan Bobal tillsammans med Merlot. från området Utiel-Requena uppe i bergen ovanför Valencia. Ett mycket matvänligt vin som passar perfekt tillsammans med smakrika rätter av grillad fisk och skaldjur med kryddiga tillbehör och även asiatiska rätter från Thailand och Indien.

Add To Cart

Producent: Bodega Vegalfaro

Region: DO Utiel-Requena, Spanien

Beställningssortimentet: 77040 – 149 kr (inkl moms)

Ladda ner PDF med mer info här

I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner.

Fakta om vinet

Druvor: 55% Bobal, 45% Merlot

Färg: Ljust blekrosa färg

Doft: Aromatisk fruktig doft av färska jordgubbar med lite kryddighet.

Smak: Fin balanserad frisk smak av färska jordgubbar och en lätt örtkryddighet med en fräsch avslutning i en medellång eftersmak och en lätt krämig fyllighet. 

Servering: Servera det ca 8-10° C som sällskapsdryck eller tillsammans med smakrika vegetariska rätter, grillad fisk och skaldjur. Vinet fungerar också mycket bra till smakrika och lätt kryddiga asiatiska rätter från t ex Thailand eller Indien.  

Skörd: Druvorna odlas på hög höjd och kommer från en enda vingård, Finca Alfaro, med 30 åriga vinstockar. Skördeuttaget är mycket lågt och skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna.

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning med förjäsning med skalen och därefter långsam jäsning i låga temperaturer för att bevara alla aromer. En avslutande kort lagring i lätt rostade ekfat som tidigare använts för vita viner för att skapa mer fyllighet.

Alkohol: 12,0%
Syra: 5,38 g/l
Residual sockerhalt: 1,3 g/l
Sulfiter: 20,6 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 75 000 flaskor