Cava Vegalfaro 2014

Cava Vegalfaro 2014

179.00

En fantastiskt friskt och fylligt mousserande vin av högsta klass som väl kan jämföras med champagne. Detta område utanför Valencia är också det enda andra området förutom det mer berömda området utanför Barcelona där man får framställa Cava i Spanien, dvs ett mousserande vin baserat på samma teknik och metod som också t ex används i Champagne. Detta är vingårdens topp-cava Vegalfaro Brut Nature, dvs en torr och frisk cava utan tillsatt socker.

Add To Cart

Producent: Bodega Vegalfaro

Region: DO Cava, Utiel-Requena, Spanien

Privatimport: 179 kr (inkl moms)

Ladda ner PDF med mer info här

I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner.

Fakta om vinet

Druvor: 55% Chardonnay, 45% Macabeo

Färg: Ljusgul färg

Doft: AFin frisk doft av citrus, äpplen och jästtoner tillsammans med fina krämiga bubblor.

Smak: Frisk syra av mogna citrus och gula äpplen och fina brödiga toner och fyllighet från jästen och en lång krämig eftersmak med mycket eleganta mjuka bubblor. 

Servering: Servera det ca 10-12° C  bara som det är eller tillsammans med lättare eller smakrika rätter av grillad fisk och skaldjur. Detta vin klarar också av mer komplexa smaker och kryddigare eller fetare såser som tillbehör till maten genom sin komplexitet i smaken och höga syra. 

Skörd: Druvorna odlas på hög höjd och kommer från en enda vingård, Finca Alfaro, med 30 åriga vinstockar. Skördeuttaget är mycket lågt och skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna och skörden sker manuellt lite tidigare än för de vita vinerna för att får bra friskhet och syra med noggrann selektering av de bästa druvorna..

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning i enlighet med "Champagne-metoden" och lagring med jästfällningen i flaska efter den andra jäsningen i 24 månader.  

Alkohol: 12,0%
Syra: 4,47 g/l
Residual sockerhalt: 2,6 g/l
Sulfiter: 20,4 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 15 000 flaskor