Els Rojals 2013

Els Rojals 2013

179.00

Högt uppe i bergen så mognar Merlot och Cabernet Sauvignon druvorna till detta vin långsammare än på resten av Mallorca och ger ett djup och fräschet till detta vin som man inte förväntar sig att hitta på Mallorca.

Smaken är kraftfull och intensiv och med röd bärig frukt, lite kryddig pepprighet och mjuk vanilj från de gamla ekfaten samt en tydlig mineralitet från jorden. Vinet är torrt med mycket låg sockerhalt och med fin värme och hög syra som ger utmärkt fräschör och har mjuka balanserade tanniner.

Add To Cart

Producent: Es Verger

Region: Vi de la Terra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 78249 – 179 kr (inkl moms)

Es Verger är Mallorca högst belägna vingård 450 meter över havet och ligger inbäddad i en undangömd fantastisk dal uppe i Tramuntana bergen utanför Esporles. Den höga höjden och det unika mikroklimatet i dalen gör att vinerna mognar långsammare än på andra delar på ön vilket gör att vinerna kan behålla sin friskhet och fräschör längre. Jaume Fullana har tagit över arbetet från sina föräldrar och driver tillsammans med sin syster både vinproduktionen men också produktionen av en av Mallorca absolut bästa olivoljor. Förutom vingårdarna uppe i bergen har man också en vingård nere vid foten av bergskedjan i Binissalem. Allt arbete med både viner och olivolja sker helt ekologiskt och alla viner är ekologiskt certifierade.