Mas Comtal Brut Reserva 2015

Mas Comtal Brut Reserva 2015

169.00

Här har ni ett mousserande vin som har genomgått en andra jäsning på flaska. Ljusgul färg med gyllene inslag. Rika och fina bubblor. Aromer av färsk frukt med inslag av torkade örter. Krämig och fin mousse med trevlig syra. Passar genom hela måltiden från aperitif till dessert. Prova till tapas så som kallskuret innan maten.

Add To Cart

Producent: Mas Comtal

Region: DO Penedès, Spanien

Beställningssortimentet: artikel 77386

Missa inte dessa härliga bubblor som följt med oss på en massa trevliga tillställningar tillsammans med gamla och nya vänner. Marta har valt att inte kalla vinet en Cava utan en Classic Penedès. Med det vill hon markera att vinet har gjorts av druvor endast från DO Penedès och med ett högt kvalitetsfokus. Så poppa en flaska eller två och njut! Vinet är certifierat ekologiskt samt vegan.

Fakta om vinet

Druvor: 70% Xarel-lo, 30% Chardonnay

Färg: Ljusgul färg med gyllene inslag. RPassar genom hela måltiden från aperitif till dessert. Prova till tapas så som kallskuret innan maten.

Doft: Aromer av färsk frukt med inslag av torkade örter.

Smak: Rika och fina bubblor. Krämig och fin mousse med trevlig syra. Gula äpplen och fina brödiga toner.

Servering: Servera det ca 10-12° C.  Passar genom hela måltiden från aperitif till dessert. Prova till tapas så som kallskuret innan maten.

Skörd: Druvorna odlas i egna vingårdar. Classic Penedès som framgår på flaskan visar på att druvorna kommer från egna gårdar. Skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna.

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning i enlighet med "Champagne-metoden" och lagring med jästfällningen i flaska efter den andra jäsningen i minst 24 månader.  

Alkohol: 12,0%
Syra: 6,6g/l
Residual sockerhalt: 5,3 g/l
Sulfiter: xx mg/l (free sulphur)
Total produktion: 10 000 flaskor