OM 500 2015

OM 500 2015

209.00

Smaken är fyllig och balanserad och lång med röd frukt, kryddor och vanilj från ekfatslagringen samt en tydlig mineralitet från jorden. Vinet är torrt med mycket värme och hög syra som ger utmärkt fräschör och har mjuka balanserade tanniner. En fin blend av Mantonegro och Callet tillsammans med Syrah och Cabernet Sauvignon

Vinet kan drickas nu men också lagras många år till. Servera det ca 17-19°C tillsammans med smakrika köttgrytor, stekt och grillat nötkött och ugnsbakade grönsaker.

Add To Cart

Producent: Oliver Moragues

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 77920 – 209 kr (inkl moms)

OM Oliver Moragues har arbetat efter hållbara och ekologiska principer sedan många år och arbetet leds av Carlos Moragues som är kusin med vinmakarna på Bodega Ribas, och därmed medlemmar i Mallorca äldsta ”vin-adel”. Vingården domineras av en av Mallorcas absolut äldsta byggnader – Possessió Binicomprat. I den vackra byggnaden med anor från 1200-talet driver Carlos mamma och syster ett mycket personligt agriturismo där man kan checka in med självhushåll. Jämfört med många andra av öns vinmakare producerar Carlos få antal viner - ”bara” tre röda, ett rosé och ett vitt vin.


Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 25% Mantonegro, 25% Callet, 25% Cabernet Sauvignon och 25% Syrah
 
Färg:
Mörk rubinrött som går mot violett i kanterna.
Doft: Tydliga dofter av röd frukt och skogsbär med inslag av mineralitet, kryddor och balsamico nyanser.
Smak: Smaken är kraftfull och intensiv och lång med röd frukt, kryddor och balsamico samt en tydlig mineralitet från jorden. Vinet är torrt med mycket värme och hög syra som ger utmärkt fräschör och har mjuka balanserade tanniner.

Servering: Vinet kan drickas nu men också lagras många år till. Servera det ca 17-19°C tillsammans med smakrika köttgrytor, stekt och grillat nötkött och ugnsbakade grönsaker och t ex bearnaise-sås.

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor.

Vinifiering: Jäsning i ståltank och därefter malolaktisk jäsning för att synkronisera smaker och för att förhindra framtida oxidation. Endast mycket lätt filtrering och ingen klarning sker av det färdiga vinet för att bevara druvsmaken. Lagring sker i 12 månader i kombination av nya och gamla franska ekfat (300 l) för att synkronisera smakerna mer.

Alkohol: 14,0%
Syra: 5,66 g/l
Residual sockerhalt: 0,0 g/l