Pago de los Balagueses Syrah 2015

Pago de los Balagueses Syrah 2015

248.00

Vinet säljs endast i begränsad volym via Gassås Wine och i restaurangsortimentet

Ett mycket elegant, välbalanserat och hyllat ekologiskt vin som utnämts till det bästa Syrah vinet som görs i Spanien och fått hela 93 poäng i Guia Penin, den stora spanska vinguiden från området Utiel-Requena uppe i bergen ovanför Valencia. Ett vin som passar perfekt till sommarens lite mer ambitiösa middagar eller att bara dricka som det är. Ett vin som kan drickas nu men också lagras i flera år till.

Add To Cart

Producent: Bodega Vegalfaro

Region: DO Utiel-Requena, Spanien

Privatimport: 248 kr (inkl moms) via Gassås Wines

Ladda ner PDF med mer info här

I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner. I februari 2011 fick vingården den högsta kvalificeringen som endast ett fåtal andra vingårdar i Spanien har "Pago". Detta innebä att vingården anses ha druvorna och terroiren från vingården anses ha en unik karaktär och kvalitet.

Fakta om vinet

Druvor: 100% Syrah

Färg: Djupt rubinröd med dragning åt blålia

Doft: Aromatisk doft av mogna röda och mörka bär och lite blommighet. 

Smak: Tydlig smak av röda och mörka mogna körsbär med lite blommighet och balasamico toner och fina tanniner och ekfatstoner i en lång elegant eftersmak.

Servering: Det kan drickas nu eller kan lagras i 5-7 år till. Servera det ca 16-18° C tillsammans med ugnstekt eller grillad lamm eller nötkött eller grytor kryddade med medelhavsörter och grillade grönsaker. Lufta gärna vinet i karaff 30 minuter innan servering.

Skörd: Druvorna odlas på hög höjd och kommer från en enda vingård, Los Balagueses, med 30 åriga vinstockar. Skördeuttaget är mycket lågt och skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna.

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning med långsam jäsning i låga temperaturer för att bevara alla eleganta aromer. Malolaktisk jäsning i ekfat där de fina jästresterna rörs om regelbundet för att skapa mer fyllighet och därefter lagring i 10 månader i franska 225 l ekfat, 70% nya och 30% gamla ekfat. Därefter lagring i flaska i ett år innan vinet släpps till försäljning

Alkohol: 15%
Syra: 5,29 g/l
Residual sockerhalt: 3,84 g/l
Sulfiter: 20,5 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 10 000 flaskor