Rebel.lia Blanco 2017

Rebel.lia Blanco 2017

109.00

Vinet är mycket fin blandning av Chardonnay och Sauvignon Blancfrån området Utiel-Requena uppe i bergen ovanför Valencia. Vinet är både ekologiskt och vegan-certifierat. Ett perfekt vin att bara dricka som som sällskapsdryck eller tillsammans med smakrika vegetariska rätter, grillad fisk och skaldjur

Add To Cart

Producent: Bodega Vegalfaro

Region: DO Utiel-Requena, Spanien

Beställningssortimentet: 77590 – 109 kr (inkl moms)

Ladda ner PDF med mer info här

I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner.

Fakta om vinet

Druvor: 50% Chardonnay, 50% Sauvignon Blanc

Färg: Ljusgul färg

Doft: Frisk och aromatisk doft med av citrus, lime och lite tropiska frukter. 

Smak: Fin balanserad frisk och aromatisk smak av citrus, lime och tropiska frukter och mango  i en medel-lång och balanserad eftersmak med fin syra.   

Servering: Servera det ca 10-12° C tillsammans med lättare rätter av grillad fisk och skaldjur eller vegetariska rätter. Vinet fungerar också mycket bra till smakrika kryddiga asiatiska rätter från t ex Thailand eller Indien.  

Skörd: Druvorna odlas på hög höjd och kommer från vingårdarna, Pasamonte och Casa Alfaro. Skördeuttaget är lågt och skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna. 

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning med långsam jäsning i låga temperaturer för att bevara alla eleganta aromer. Lagring i några månader i franska 225 l i lätt till medelrostade ekfat innan buteljering tillsammans med de fina jästresterna för att skapa exgtra fyllighet.  

Alkohol: 13,0%
Syra: 5,41 g/l
Residual sockerhalt: 1,1 g/l
Sulfiter: 35,6 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 75 000 flaskor