Rebel.lia Negre 2016

Rebel.lia Negre 2016

109.00

Vinet är gjort på de lokala druvorna Bobal och Garnacha Tintorera tillsammans med den klassiska spanska druvan Tempranillo. Även om detta är ett av vingårdens enklare viner så har det fått mycket goda betyg i tidningen Decanter och av vinkännaren James Suckling samt fått 90 poäng i Guia Penin, den stora spanska vinguiden.

Vinet är både ekologiskt och vegan-certifierat. Ett perfekt vin att bara dricka som det är men det passar också bra till klassiska tapasrätter eller vegetariska smakrika och kryddade rätter. Vinet är också ett perfekt buffévin som fungerar till många olika enklare rätter

Add To Cart

Producent: Bodega Vegalfaro

Region: DO Utiel-Requena, Spanien

Beställningssortimentet: 77581 – 109 kr (inkl moms)

Ladda ner PDF med mer info här

I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner.

Fakta om vinet

Druvor: 35% Garnacha Tintorera, 35% Tempranillo, 30% Bobal

Färg: Djupt körsbärsröd

Doft: Friskt och fruktig, något kryddig doft med fräscha toner av mörka och röda frukter som plommon och körsbär tillsammans med lite toner av örterkryddor.

Smak: Frisk smak av mörka och röda frukter som plommon och körsbär tillsammans med fin kryddighet i en medel-lång balanserad eftersmak med fina tanniner och vaniljtoner från ekfaten. 

Servering: Servera det ca 16-18° C och drick det bara som det är eller tillsammans med klassiska tapasrätter eller vegetariska smakrika och kryddade rätter. Vinet är också ett perfekt buffévin som fungerar till många olika enklare rätter. 

Skörd: Druvorna odlas på hög höjd och kommer från vingårdarna, Pasamonte och Casa Alfaro. Skördeuttaget är lågt och skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna. 

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning med långsam jäsning i låga temperaturer för att bevara alla eleganta aromer. Lagring i 4 månader i franska 225 l i lätt till medelrostade ekfat innan buteljering. 

Alkohol: 14,5%
Syra: 4,55 g/l
Residual sockerhalt: 2,52 g/l
Sulfiter: 19,3 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 100 000 flaskor