Rebel.lia Rosat 2017

Rebel.lia Rosat 2017

109.00

Ett enkelt men frisk blandning på den lokala druvan Bobal tillsammans med Merlot från området Utiel-Requena uppe i bergen ovanför Valencia. Vinet är både ekologiskt och vegan-certifierat. Ett perfekt vin att bara dricka som som sällskapsdryck eller tillsammans med smakrika vegetariska rätter, grillad fisk och skaldjur

Add To Cart

Producent: Bodega Vegalfaro

Region: DO Utiel-Requena, Spanien

Beställningssortimentet: 79094 – 109 kr (inkl moms)

Ladda ner PDF med mer info här

I bergen ovanför Valencia ligger Bodega Vegalfaro i ett urgammalt vinområde på hög höjd i området Utiel-Requena som är en av Spaniens mindre kända appellationer (DO) men som nu börjar bli populära då man alltid producerat viner av hög kvalitet på områdets urgamla unika druvor. Man har aldrig använt några kemiska bekämpningmedel eller konstgödsel och har därför sedan starten alltid producerat hållbara och ekologiska viner.

Fakta om vinet

Druvor: 50% Bobal, 50% Merlot

Färg: Rosa lite fylligare färg

Doft: Aromatisk fruktig doft av färska jordgubbar med lite kryddighet. 

Smak: Fin balanserad frisk smak av färska jordgubbar och en lätt örtkryddighet med en fräsch avslutning i en medellång eftersmak och en lätt krämig fyllighet.   

Servering: Servera det ca 8-10° C som sällskapsdryck eller tillsammans med smakrika vegetariska rätter, grillad fisk och skaldjur. Vinet fungerar också mycket bra till smakrika och lätt kryddiga asiatiska rätter från t ex Thailand eller Indien.. 

Skörd: Druvorna odlas på hög höjd och kommer från vingårdarna, Pasamonte och Casa Alfaro. Skördeuttaget är lågt och skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna. 

Vinifiering: Skörden sker av druvorna till detta rosévin sker tidigare än skörden till rödvinerna för att bevara fräschör och syra i druvorna till detta vin. Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning med långsam jäsning i låga temperaturer för att bevara alla aromer. En avslutande kort lagring i lätt rostade ekfat som tidigare använts för vita viner för att skapa mer fyllighet. 

Alkohol: 12,0%
Syra: 5,34 g/l
Residual sockerhalt: 1,12 g/l
Sulfiter: 16,7 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 75 000 flaskor