Ribas Blanc 2017

Ribas Blanc 2017

159.00

Ett välbalanserat och friskt vin med fräscha, delikata och fina aromer från citrus och päron baserat på främst den för Mallorca unika druvan Prensal Blanc tillsammans med lite blommighet från Viognier.

Vinet kan drickas nu men också lagras några år till. Servera det ca 10-12°C som en aperetif eller tillsammans med lätt grillad eller stekta vita fiskrätter. Det fungerar också bra till många mjuka eller hårda ostar av ko, get och får som inte är långlagrade.

Add To Cart

Producent: Bodega Ribas 

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 78679 – 159 kr (inkl moms)

Bodega Ribas är Mallorcas äldsta vingård grundad 1711 och drivs fortfarande vidare av familjen Ribas. De har specialiserat sig på att bevara flera av de gamla klassiska mallorquinska druvsorterna varav de äldsta är över 60 år gamla vinstockar. Sedan många år har man också övergått till helt ekologisk och så hållbar produktion som möjligt. Från och med skörden 2017 är detta vin också  formellt ekologiskt certifierade.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 93% Prensal Blanc och 7% Viognier

Färg: Ljust guldfärgat klart vin

Doft: Klara dofter av citrus och lime, vita päron och äpplen. Inslag av lätt blommighet och fräschör från fänkål och nyklippt gräs.

Smak: Smaken domineras av en kombination av en direkt lätt sötma och syra från grapefrukt-bitterhet. Smaken har bra längd med fräschör och friskhet. Den har den tydliga karaktären med en elegant bitterhet från Prensal druvan.

Servering: Det kan drickas nu eller kan lagras i 2-3 år till. Serveringstemperatur 10-12 ° C. Detta är ett perfekt vin att njuta som en aperetif eller tillsammans med lätt grillad eller stekta vita fiskrätter. Det fungerar också bra till många hårda ostar av ko, get och får som inte är långlagrade.

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor klase för klase och på sorteringsbord.

Vinifiering: Varsamt pressade för att förhindra oxidation. Långsam jäsning i ståltank vid låga temperatur på ca 14ºC i ca 40 dagar för att bevara alla aromer. Prensal-druvan ger fräscha aromer av citrus och vita äpplen och päron med Viognier kompletterar med ökad komplexitet och rundhet i eftersmaken.

Alkohol: 12,5%

Syra: 4,96 g/l

Residual sockerhalt: 2,09 g/l