Ribas Rosat 2018

Ribas Rosat 2018

159.00

Detta är ett unikt rosé-vin som endast görs baserat på de unika mallorquinska druvorna Mantonegro, Callet och Gargollassa och kombinerar tydliga röda frukter och bär som jordgubbar och hallon med friskhet och fräschör med en bra fyllighet och längd i eftersmaken som annars är ovanlig för rosé. Vinet har hyllats som det bästa rosévinet som görs på Mallorca.

Vinet kan drickas nu men också lagras i 2-3 år till. Servera det ca 12-14°C separat som en aperetif eller tillsammans med lätta och smakrika fisk och skaldjurs-rätter med t ex lax eller smakrika sallader

Add To Cart

Producent: Bodega Ribas

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 79361 – 159 kr (inkl moms) 

Bodega Ribas är Mallorcas äldsta och hela Spaniens tredje äldsta vingård grundad 1711 och drivs fortfarande vidare av familjen Ribas. De har specialiserat sig på att bevara flera av de gamla klassiska mallorquinska druvsorterna varav de äldsta är över 60 år gamla vinstockar. Sedan många år har man också övergått till helt ekologisk och så hållbar produktion som möjligt.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 90% Mantonegro, 8% Callet och 2% Gargollassa

Färg: Ett klart och ljust rosa vin.

Doft: Röda frukter och bär som jordgubbar och hallon.

Smak: Mycket inbjudande smak av röda frukter och bär som jordgubbar och hallon med viss mineralitet och friskhet och fräschör med en bra fyllighet och längd i eftersmaken som annars är ovanlig för rosé.

Servering: Det kan drickas nu eller kan lagras i 2-3 år till. Serveringstemperatur 12-14°C. Detta är ett vin passar perfekt som en aperetif eller tillsammans med lätta och smakrika fisk och skaldjursrätter med t ex lax eller smakrika sallader.

Skörd: Druvorna skördas manuellt med noggrann manuell selektering av druvor.

Vinifiering: Druvorna pressas försiktigt för att bevara de fina aromerna från den röda frukten. Jäsning sker sedan separat för varje druvsort i ståltank försiktigt i 12-14 grader i ca 40 dagar. 

Alkohol: 13,5%

Syra: 4,81 g/l Residual sockerhalt: 0,20 g/l