Sincronia Blanc Ecologic 2017

Sincronia Blanc Ecologic 2017

130.00

Ett biodynamiskt odlat ungt och friskt vin med fina blommiga och fruktiga aromer från vita äpplen, päron och tropiska frukter baserat på främst den för Mallorca unika druvan Prensal Blanc kombinerad mineralitet från gamla Chardonnay vinstockar från tre olika vingårdslägen.

Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter . Servera det ca 10-12° C tillsammans med framför allt indisk eller asiatiskt kryddad mat eller lätt grillade vita fiskrätter och matiga sallader med sötma och krämiga tillbehör

Add To Cart

Producent: Mesquida Mora

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 72781 – 130 kr (inkl moms)

Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i flera generationer, men som sedan 2007 drivs av Bàrbara Mesquida Mora. De är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter. Bàrbara är mycket passionerad kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Mantonegro, Prensal Blanc och Giró Blanc. Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad (Demeter) medan vinerna är ekologiskt certifierade.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 60% Prensal Blanc och 40% Chardonnay

Färg: Ljust guldfärgat klart vin. 

Doft: Klara dofter av vita päron och äpplen som övergår i sötare dofter av persika och melon. 

Smak: Smaken domineras av en kombination av en direkt lätt sötma och fruktighet av päron och äpplen. Smaken är välbalanserat avrundad och har bra längd med fräschör och friskhet från den fina syran och mineralitet från kalkstensjorden. 

Servering: Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter och kan upplevas som lite porlande direkt när det öppnas vilket försvinner när det luftats lite i glaset. Servera det ca 10-12° C tillsammans med framför allt indisk eller asiatiskt kryddad mat eller lätt grillade vita fiskrätter och matiga sallader med sötma och krämiga tillbehör

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor. 

Vinifiering: Prensal druvorna för-jäses separat och får macerera med skalen. De blandas därefter med de övriga druvorna och får sedan ligga i ståltank tillsammans med jästresterna fram till tappning på flaska. Allt för att utvinna maximalt av druvsmak men också för att förhindra oxidation då inga tillsatser av svaveldioxid sker. 

Alkohol: 13% 

Syra: 4,90 g/l

Restsockerhalt: 2,0 g/l