Sincronia Negre Ecologic 2015

Sincronia Negre Ecologic 2015

133.00

Ett biodynamiskt odlat ungt, friskt och fruktigt vin med smak domineras av röda frukter som hallon och röda vinbär från den unika mallorquinska druvan Callet kombinerad med örtig kryddighet, björnbär och en jordighet från främst Merlot samt struktur och släta runda tanniner från Cabernet Sauvignon.

Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter. Servera det ca 16-18° C tillsammans med tapas-rätter, lättare nöt- och fläskrätter eller tomatbaserade vegetariska rätter

Add To Cart

Producent: Mesquida Mora

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 79663 – 133 kr (inkl moms)

Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i flera generationer, men som sedan 2004 drivs av Bàrbara Mesquida Mora. De är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter. Bàrbara är mycket passionerad kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Prensal Blanc och Giró Blanc. Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad (Demeter) medan vinerna är ekologiskt certifierade.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 18% Callet, 3% Syrah, 29%, Cabernet Sauvignon och 50% Merlot

Färg: Körsbärsröd inslag av lila. 

Doft: Tydliga dofter av vilda bär som hallon och björnbär och röda plommon med inslag av kryddighet och en jordighet. 

Smak: Smaken är medel-fyllig och domineras av röda frukter som hallon och röda vinbär från Callet  kombinerad med örtig kryddighet samt björnbär och en jordighet från främst Merlot. 

Servering: Det kan drickas nu eller kan lagras i minst 3-4 år till. Serveringstemperatur 14-16 ° C. Vinet är biodynamiskt odlat och framställt utan stabiliserande och klarnande tillsatser och vinner därför på att luftas i flaskan eller karaff ca 30 min innan det dricks. Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande svaveldioxid. Det passar bra tillsammans med t ex smakrika nöt och fläskrätter, carpaccio, Jamon Serrano eller tomatbaserade vegetariska rätter. 

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor. 

Vinifiering: Jäsning i ståltank och därefter malolaktisk jäsning för att synkronisera smaker och för att förhindra framtida oxidation. Ingen klarning sker av det färdiga vinet för att bevara druvsmaken. De primära aromerna av röd frukt från Callet balanseras med struktur från de släta och runda tanninerna från övriga druvor. Lagring sker sedan i 6 månader i gamla franska och amerikanska ekfat för att synkronisera smakerna mer. 

Alkohol: 14% 

Syra: 6,1 g/l

Residual sockerhalt: 2,4 g/l