Sincronia Rosat Ecologic 2017

Sincronia Rosat Ecologic 2017

130.00

Ett biodynamiskt odlat friskt och fruktigt rosé-vin och är fylligt för att vara rosévin där hallon, jordgubb och röda vinbär dominerar med bra fräschör och friskhet samt en örtig blommighet och lite bittermandel i eftersmaken. 

Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter. Detta är ett komplext och mycket smakrikt rosé-vin i en stil som är gjord för att drickas till mat. Servera det ca 11-13° C tillsammans med en smakrik skaldjurs- eller mixed paella eller smakrik sallad med lite krämighet och många smaker

Add To Cart

Producent: Mesquida Mora

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 77904 – 130 kr (inkl moms)

Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i flera generationer, men som sedan 2004 drivs av Bàrbara Mesquida Mora. De är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter. Bàrbara är mycket passionerad kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Mantonegro, Prensal Blanc och Giró. Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad (Demeter) medan vinerna är ekologiskt certifierade.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 45% Merlot, 28% Cabernet Sauvignon, 21 % Callet och 6% Syrah

Färg:Kraftfull rosé-färg. 

Doft: Klara dofter av röda sommarfrukter som hallon, röda vinbär och lite björnbär kombinerad inslag av nektariner och vattenmelon. 

Smak: Smaken är fyllig för att vara rosévin där hallon och röda vinbär dominerar. Smaken har bra längd med hög syra som ger fräschör och friskhet och en örtig blommighet och lite bittermandel i eftersmaken

Servering: Det bör helst drickas nu men kan sparas i 2-3 år till med tanke på den höga syran. Serveringstemperatur 10-12°C. Vinet är biodynamiskt odlat och framställt utan stabiliserande och klarnande tillsatser. Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande svaveldioxid. Detta är ett komplext och mycket smakrikt rosé-vin som passar du hellre dricker till mat än separat. Den är perfekt till en smakrik skaldjurs- eller mixed paella eller smakrik sallad med lite krämighet och många smaker. 

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor. 

Vinifiering: Långsam för-jäsning och macerering av de olika druvorna separat i 12-24 timmar. Därefter sker separat jäsning De blandas därefter med de övriga druvorna och får sedan ligga i ståltank tillsammans med jästresterna i fyra månader fram till tappning på flaska. Allt för att utvinna maximalt av druvsmak men också för att förhindra oxidation då inga tillsatser av svaveldioxid sker. 

Alkohol: 14% 

Syra: 5,8 g/l

Residual sockerhalt: 1,9 g/