Sioneta Rosat 2016

Sioneta Rosat 2016

200.00

Endast tillgänglig i restaurangsortimentet eller via privatimport

Ett naturligt sött vin av sent skördade druvor av Mantonegro druvor som fått bli övermogna och torkade på vinstockarna för att koncentrera smaken.

Add To Cart

Producent: Bodega Ribas

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Privatimport: 78556 – 200 kr (inkl moms)

Bodega Ribas är Mallorcas äldsta vingård grundad 1711 och drivs fortfarande vidare av familjen Ribas. De har specialiserat sig på att bevara flera av de gamla klassiska mallorquinska druvsorterna varav de äldsta är över 60 år gamla vinstockar. Sedan många år har man också övergått till helt ekologisk och så hållbar produktion som möjligt. Från och med skörden 2016 kommer vinerna också att vara formellt ekologiskt certifierade.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 100% Mantonegro

Färg: Ett klart och ljust rosa vin.

Doft: Röda frukter och bär som jordgubbar och hallon. 

Smak: Mycket inbjudande smak av röda frukter och bär som jordgubbar och hallon med viss mineralitet och friskhet och fräschör som balanserar upp den naturligt höga sötman. med en bra fyllighet och längd i eftersmaken som annars är ovanlig för rosé. 

Servering: Det kan drickas nu eller kan lagras i minst 5-6 år till. Serveringstemperatur 12-14°C. Detta är ett vin passar perfekt till fräscha bär- och fruktbaserade efterrätter och perfekt till en klassisk färska jordgubbar med vispad grädde. 

Skörd: Druvorna får hänga kvar på vinstockarna fram till oktober vilket ger en övermognad på över 30 dagar. Druvorna är delvis torkade och skördas manuellt med noggrann manuell selektering av druvor. Skördeuttaget är mycket lågt och varje vinstock ger inte mer än en halv liter vin. 

Vinifiering: De övermogna och delvis torkade druvorna pressas försiktigt för hand. Druvsaften har högt sockerinnehåll och är mycket aromatisk. Jäsning sker långsamt och lagras sedan på ståltank för att behålla fräschören. 

Alkohol: 13,0%

Syra: 5,20 g/l

Residual sockerhalt: 85 g/l