Sótil Negre Ecologic 2015

Sótil Negre Ecologic 2015

269.00

Ett biodynamiskt odlat vin som visar upp hur fantastiskt eleganta komplexa viner som kan produceras på Mallorca baserat på de äldsta 50 åriga vinstockarna som existerar av den för Mallorca unika tunnskaliga Callet druvan med fina mineraltoner från kalkstensjorden.

Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter och vinner på att luftas 30 min innan det dricks. Servera det ca 16-18° C tillsammans med ugnstekt eller grillad lamm, anka eller vilt-kött kryddade med medelhavsörter och grillade grönsaker eller lagrad får- eller ko-ostar

Add To Cart

Producent: Mesquida Mora

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 73818 - 269 kr (inkl moms)

Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i flera generationer, men som sedan 2004 drivs av Bàrbara Mesquida Mora. De är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter. Bàrbara är mycket passionerad kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Mantonegro, Prensal Blanc och Giró Blanc. Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad (Demeter) medan vinerna är ekologiskt certifierade.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 100% Callet

Färg: Mörk rubinrött som går mot violett i kanterna. 

Doft: Klara dofter av mogna hallon och röda vinbär, torkade plommon med örtkryddigt inslag av kanel, kryddnejlika och svartpeppar. 

Smak: Ett elegant och stort vin där smaken domineras av mogen röd frukt balanserad med fin kryddighet, inslag av balsamico toner och lite vanilj från ekfaten. En mycket lång välbalanserad elegant komplex eftersmak med fina tanniner och en tydlig syra som dröjer sig kvar. 

Servering: Vinet kan drickas nu eller sparas i 6-8 år till. Serveringstemperatur 16-18 ° C. Vinet är biodynamiskt odlat och framställt utan stabiliserande och klarnande tillsatser och vinner därför på att luftas i flaskan eller karaff ca 30 min innan det dricks. Detta är ett vin att njuta separat men perfekt till ugnstekt eller grillad lamm eller vilt-kött med örter och grillade grönsaker eller lagrad får eller ko-ostar, gärna lagrade med örter. 

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor. 

Vinifiering: Jäsning i ståltank och därefter malolaktisk jäsning för att lyfta fram de fina tonerna i de gamla Callet vinstockarna och för att förhindra framtida oxidation. Ingen klarning eller stabilisering sker av det färdiga vinet för att bevara druvsmaken. Lagring sker i 12 månader i nya franska ekfat (225 l) för att synkronisera smakerna. 

Alkohol: 14,0% 

Syra: 5,9 g/l

Residual sockerhalt: 2,0 g/l