Trispol Negre Ecologic 2015

Trispol Negre Ecologic 2015

219.00

Ett biodynamiskt odlat vin med mycket fin balans och flera lager av smaker där årgång 2013 är i perfekt harmoni just nu. Vinet är gjort med de äldsta 50 åriga Callet vinstockarna kombinerat med 35 åriga Cabernet och Syrah. Det är mycket elegant med fruktighet, komplexitet och djup och mineralitet från de kalkstensrika jordarna och rikt på nyanser och med mjuka tydliga tanniner. 

Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter och får gärna luftas lite innan det dricks. Servera det ca 16-18° C tillsammans med smakrika rätter som långkokta grytor, grillat lamm eller nötkött med örter och grillade grönsaker och andra tillbehör

Add To Cart

Producent: Mesquida Mora

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställningssortimentet: 79742 – 219 kr (inkl moms)

Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i flera generationer, men som sedan 2004 drivs av Bàrbara Mesquida Mora. De är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter. Bàrbara är mycket passionerad kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Mantonegro, Prensal Blanc och Giró Blanc. Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad (Demeter) medan vinerna är ekologiskt certifierade.

Ladda ner PDF med mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 40% Cabernet Sauvignon, 43% Callet och Mantonegro samt 17% Syrah

Färg: Mörk rubinrött som går mot violett i kanterna. 

Doft: Mogna hallon och björnbär som går över i örtig blommighet med toner av eukalyptus, vanilj, kakao och fina ekfatstoner. 

Smak: Ett fylligt vin där smaken domineras av mogna hallon och björnbär med fin örtig kryddighet, inslag av balsamico toner och lite vanilj från ekfaten. En mycket lång välbalanserad aromatisk komplex eftersmak med fina tanniner och en tydlig syra. 

Servering: Vinet kan drickas nu eller sparas i 3-5 år till. Serveringstemperatur 16-18 ° C. Vinet är biodynamiskt odlat och framställt utan stabiliserande och klarnande tillsatser och vinner därför på att luftas i flaskan eller karaff ca 30 min innan det dricks. Detta är ett vin att njuta separat men perfekt till ugnstekt eller grillad lamm eller nötkött med örter och grillade grönsaker eller lagrad får eller ko-ostar, gärna lagrade med örter. 

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor.

Vinifiering: Jäsning i ståltank och därefter malolaktisk jäsning för att synkronisera smaker och för att förhindra framtida oxidation. Ingen klarning sker av det färdiga vinet för att bevara druvsmaken. Lagring sker i 12 månader i kombination av nya och gamla franska ekfat (225 l) för att synkronisera smakerna mer. 

Alkohol: 13,0% 

Syra: 5,7 g/l

Residual sockerhalt: 2,4 g/l