Can Majoral

Son-Roig.jpg
 
 

Pionjär för ekologisk vinodling med fokus på att bevara Mallorcas unika druvor

Bröderna Biel och Andreu har alltid fokuserat på att lyfta fram de unika mallorquinska druvorna med hållbar vinodling i över 35 år sedan starten 1979.

Vingården grundades baserat på en passion att visa världen att det går att göra internationellt stora viner baserat på unika druvorna på Mallorca och de var också en av de första i Spanien att konvertera vingårdarna vid Can Majoral till ekologiska långt innan det var trendigt och fanns en efterfrågan på detta.

Totalt odlar man hela 14 olika druvsorter och driver experiment-odling med flera av de gamla nästan utdöda mallorquinska druvsorterna som t ex Argamussa. Nu drivs vingården av Andreus dotter Mirela som tillsammans med Bàrbara på Mesquida Mora kanske är Mallorcas mest passionerade förespråkare för ekologi och biodynamisk vindodling.

Alla vinerna görs till nästan helt av en druvsort per vin vilket är inte tillhör vanligheterna på ön och ställer mycket stora krav på vinmakaren. Bland toppvinerna finns Capgiró på Giró Blanc, Gorgollassa och S’Heretat som till störst delen görs på Callet De två vingården ligger dels norr om den mycket vackra byn Algaida och dels söder om den vid foten av Ronda berget. I Algaida mitt på ön där du också kan hitta några av Mallorcas bästa restauranger. 

Läs mer på canmajoral.com