Gran Caus Reserva 2019
Gran Caus Reserva 2019
Gjort av handplockade druvor odlade på gamla vinrankor. Traditionell jäsning utan tillsats av jäst. Malolaktisk jäsning i franska ekfat. Lagras i 12 månader på fransk ek och i minst 4 år i flaskan innan det släpps till marknaden. Terrakottaröd färg med aromer av mörka bär och örterna som växer vilt i området. Smaken är subtil, seriös, slät och mineralisk. Balanserad och elegant med en lång finish. Passar till grillat kött, vilt, mogna ostar, smakrika grytor och såser. Prova även till desserter med skogsfrukt och choklad.
Recensioner:
Årgång 2017. Härligt smårustikt och härligt personligt. Ett vin på lika delar merlot, cabernet franc och cabernet sauvignon som kommer lastat med vilda örter, mörka jordar, järn, torkade körsbär och ett varmt Medelhav.
Sofia Ander - DinVinguide
Producent: Can Rafols dels Caus
Restaurangmarknaden och Privatimport via SB. Finns även i årgång 1999 och 2002.
Fakta om vinet
Druvor: 60 % Merlot, 35 % Cabernet Franc, 5 % Cabernet Sauvignon
Färg: Terrakottaröd färg med sin ålder.
Doft: Aromer av mörka bär och örterna som växer vilt i området.
Smak: Smaken är subtil, seriös, slät och mineralisk. Balanserad och elegant med en lång finish.
Servering: Servera det ca 18° C. Passar till grillat kött, vilt, mogna ostar, smakrika grytor och såser. Prova även till desserter med skogsfrukt och choklad.
Skörd: Äldre vinrankor och skördat för hand.
Vinifiering: Traditionell jäsning utan tillsats av jäst. Malolaktisk jäsning i franska ekfat. Lagras i 12 månader på fransk ek och i minst 6 år i flaskan.
Alkohol: 13,5 %
Syra: 5,9 g/l
Residual sockerhalt: 0,5 g/l
Sulfiter: 44 mg/l
Total produktion: 10 000 flaskor
