Ikigall 2022
Ikigall 2022
Endast tillgänglig i restaurangsortiment eller via privatimport
Ikigall Blanc är ett vin från producenten Gallina de Piel Wines där sommeliererna från den kända restaurangen El Bulli driver projektet. Vi är i DO Penedès och hittar här ett vin av lättsam karaktär, med en bas av xarel.lo av mycket god kvalitet, kompletterat med Malvasía de Sitges och Moscatel de Alejandría, Här finner vi en mycket aromatisk doft och en torr smak. Inspirerat av det japanska konceptet "Ikigai" "anledningen att leva", är detta ett vin att njuta i gott sällskap.
Ursprung: Penedès, Katalonien, Spanien
Druvor: 85% Xarel.lo (own clone from Cal Cassanyes planted 1973), 10% Malvasia de Sitges & 5% Muscat of Alexandria (big berries)
Vinmakning: Vinifierad genom kall maceration (5 timmar). Jäsning vid 15ºC i rostfritt stål. 4 månader på jästfällningen.
Vinets karaktär: Ljusgult. Noter av gul persika, citrus (mandarin), apelsinblomma och fänkål. Torrt och fruktigt med struktur från tiden på jästfällningen.
Passar till: Perfekt att njuta som det är med lättare tilltugg. Testa även till matiga sallader med fruktiga inslag. Serveras 8-10 grader.
Alkohol: 12%