La Lloma 2023
La Lloma 2023
Can Leandro drivs av den unge dynamiske vinmakaren Gabriel Sanchis som hyllats med fina recensioner de senaste åren. Vinerna är gjorda på lokala druvsorter och äldre kloner. Vingårdarna ligger i inlandet på 600-800 möh sydväst om Valencia.
Can' Leandro är ett projekt sprunget ur passion där två bröder ville återställa sitt familjearv och starta en vingård. Alberto och Gabriel Sanchis började 2013 med målet att föra den lokala terroiren och lokala (och några bortglömda) druvor samman, i harmoni med miljön, för att skapa en vingård som speglar där de kommer ifrån. Gabriel studerade design innan han gjorde ett stort karriärskifte och började sitt liv inom oenologi. Han gör inte bara vinet från början till slut, utan är också ansvarig för gårdens rena men vackert utformade etiketter.
Nästan till en grad av besatthet har de fokuserat och restaurerat gamla vingårdar med nästan utdöda sorter för att väcka dem till liv igen. Merseguera (en vit druva) och Bonicaire (röd) är av yttersta vikt för deras gård, tillsammans med den lokala Monastrell för att göra ett litet urval av viner som odlas så naturligt som möjligt och som görs med mycket känsla. Can' Leandro ger det bästa som denna region har att erbjuda, som ligger nära Medelhavet men på hög höjd, i fattig sandjord och gammal kalksten, och ett klimat som ger personlighet och stil till det som hamnar i glaset.
Producent: Can Leandro
Region: Valencia, Spanien
Finns i restaurangsortimentet
Fakta om vinet
Druvor: 60% Bonicaire (Trepat), 40% Monastrell
Färg: Mörkt körsbär
Doft: En explosion av bär, örter och blommor.
Smak: Ungt och primärt, fräscht och fruktigt med fina tanniner.
Servering: Serveringstemperatur 14-16 ° C. Detta är ett vin som kan njutas separat eller med lättare rätter.
Vinifiering: Lagrat på gamla fat, cementtank samt terracotta.
Alkohol: 13,5%