Llopart Brut Nature Reserva

Llopart Brut Nature Reserva

239.00

Blekgul färg med fina och konstanta bubblor. Fina och rena aromer med en perfekt balans mellan frukt och mogna toner av lagringen. Ett torrt mångsidigt mousserande som passar utmärkt på egen hand eller tillsammans med mat. 26 månaders lagring på jästfällningen.

Add To Cart

Producent: Llopart

Region: Penedès, Spanien

Beställningssortimentet: artikel 74210

Ett av de första Brut Nature som gjorts i Spanien och nu en klassiker. Etiketten går tillbaka till 1887. Llopart har ett otroligt vackert läge i meckat av Penedès nära Sant Sadurní d’Anoia. De jobbar bara med druvor från egna ekologiska vingårdar och gör endast eget vin av den första musten vid pressningen. Är ni i Barcelona är det väl värt att ta en halvdag för att göra ett besök här.

Fakta om vinet

Druvor: 40% Xarel.lo, 30% Macabeo, 20% Parellada, 10% Chardonnay

Färg: Blekgul färg med fina och konstanta bubblor.

Doft: Fina och rena aromer med en perfekt balans mellan frukt och mogna toner av lagringen.

Smak: Rika och fina bubblor. Krämig och fin mousse med trevlig syra.

Servering: Servera det ca 8-10° C.  Ett torrt mångsidigt mousserande vin som passar utmärkt på egen hand eller tillsammans med mat.

Skörd: Druvorna odlas i egna vingårdar. Skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna. Ekologiskt cerifierad och medlem i Corpinnat.

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning i enlighet med "Champagne-metoden" och lagring med jästfällningen i flaska efter den andra jäsningen i minst 26 månader.  

Alkohol: 11,5%
Syra: 6,3g/l
Residual sockerhalt: <2 g/l
Sulfiter: xx mg/l (free sulphur)
Total produktion: 40 000 flaskor