Llopart ExVite Brut Gran Reserva

Llopart ExVite Brut Gran Reserva

750.00

Vacker gyllene färg. Fina bubblor som bildar en vacker rosenkrans. Elegant och kraftfullt med mogen doft. Krämig med fin struktur och lång eftersmak. Minst 60 månaders lagring på jästfällningen.

Add To Cart

Producent: Llopart

Region: Penedès, Spanien

Privatimport

Detta toppvin fick hela 98p hos Decanter och blev utvald till “Best in Show” med en Decanter Platinum Medal 2018. Detta rankas då som ett av världens 50 bästa viner bland ca 18 000 provade! Det erkändes också under 2018 som en Cava de Paraje, den högsta distinktionen inom Cava Appellationen, Single Estate Cava. Dock har de nu som flera andra producenter valt att kliva ur DO Cava och in i Corpinnat.

Det är flaggskeppet inom Lloparts sortiment. Det åldras majestätiskt och visar stor värdighet och elegans. Druvorna kommer från de äldsta vingårdarna Les Flandes dels Casots Paraje Calificado i Can Llopart Estate i Subirats. Vinodlingarna planterades för mer än 60 år sedan. Den lummiga marken vilar på en majestätisk kalksten 12 meter djup. Av dessa två skäl erhålls mycket begränsat uttag vid varje skörd. Les Flandes dels Casots, belägen i ett område med en höjd av 380 meter, är en plats omgiven av tall- och ekskogar med en stor biologisk mångfald och gott om aromatiska medelhavsväxter. Denna plats har unika, perfekta egenskaper för produktion av druvor med det största uttrycket för ursprunget och platsen de kommer ifrån.
Llopart har ett otroligt vackert läge i meckat av Penedès nära Sant Sadurní d’Anoia. De jobbar bara med druvor från egna ekologiska vingårdar och gör endast eget vin av den första musten vid pressningen. Är ni i Barcelona är det väl värt att ta en halvdag för att göra ett besök här.

Fakta om vinet

Druvor: 60% Xarel-lo, 40% Macabeo

Färg: Vacker gyllene färg. Fina bubblor som bildar en vacker rosenkrans.

Doft: Elegant och kraftfullt med mogen doft. Nötter, rostade toner och mogna äpplen i fin balans.

Smak: Krämig med fin struktur och lång eftersmak.

Servering: Servera det ca 8-10° C.

Skörd: Druvorna kommer från de äldsta vingårdarna Les Flandes dels Casots Paraje Calificado i Can Llopart Estate i Subirats mer än 60 år gamla.

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning i enlighet med "Champagne-metoden" och lagring med jästfällningen i flaska efter den andra jäsningen i minst 60 månader.  

Alkohol: 12 %
Syra: 6,6 g/l
Residual sockerhalt: 5,0 g/l
Sulfiter: xx mg/l (free sulphur)
Total produktion: 5000 flaskor