Ribas de Cabrera 2016

Ribas de Cabrera 2016

651.00

Endast tillgänglig i restaurangsortimentet eller via privatimport via Gassås Wine

Detta vin som endast görs i årgångar med de bästa skördeförhållandena visar vilken enorm potential det finns att göra vin med gamla 70 åriga Mantonegro vinstockar. Ett vin som rankas som det bästa som görs på Mallorca och som alltid omgående säljer slut i hela Europa och endast finns att köpa på vissa utvalda restauranger på Mallorca och på andra ställen i Europa. År 2016 utsåg Munskänkarna på Mallorca detta till det bästa röda vinet från Mallorca i en omfattande blindprovning av de bästa röda vinerna från ön. 

Vinet kan drickas nu men också lagras i 8-10 år till. Servera det ca 18-19° C tillsammans med grillat kött, vilt kött och smakrika grytor och klarar av många smaker i tillbehör och såser.

Add To Cart

Producent: Bodega Ribas

Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien

Beställ via Gassås Wine: 651 kr (inkl moms)

Bodega Ribas är Mallorcas äldsta vingård grundad 1711 och drivs fortfarande vidare av familjen Ribas. De har specialiserat sig på att bevara flera av de gamla klassiska mallorquinska druvsorterna varav de äldsta är över 60 år gamla vinstockar. Sedan många år har man också övergått till helt ekologisk och så hållbar produktion som möjligt.

Ladda ner PDF för mer info här

Fakta om vinet

Druvor: 70% Mantonegro, 25% Syrah och 5% Merlot

Färg: Mörkt djupt körsbärsröd

Doft: Tydliga dofter av mogen röd och mörk frukt med tydliga inslag av mineralitet, kryddor (kakao och lakrits) och balsamico nyanser.

Smak: Smaken är mycket stor, elegant, komplex och mycket lång avslutning. Smaken domineras av samma smaker som i doften ovan med en tydlig mineralitet från kalkstensjordarna. Vinetär stort och torrt med mycket värme och hög syra som ger utmärkt fräschör och har mjuka långa balanserade tanniner.

Servering: Det kan drickas nu eller kan lagras i minst 10-12 år till. Serveringstemperatur 18-19 ° C. Detta är ett vin att dricka under eller efter en måltid. Det går bra tillsammans med t ex grillat kött, smakrikt vilt kött och smakrika grytor eller tillsammans med Jabugo skinka eller lagrade ostar eller choklad med högt kakao-innehåll.

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor klase för klase och på sorteringsbord.

Vinifiering: Jäsning med lång maceration för att få med så mycket som möjligt av smaker och aromer från de bäst mogna och äldsta Mantonegro vinstockarna. De 25 åriga vinstockarna med Merlot, Syrah och Cabernet bidrar med struktur och djup. Lagring sker sedan i 12 månader i nya franska ekfat (225l och 500l).

Alkohol: 15,5%

Syra: 4,74 g/l

Residual sockerhalt: 0,2 g/l