Serra Oca 2014
Serra Oca 2014
Serra Ocas viner – med tydligt ursprung Lissabon där man låter de lokala druvorna få ta plats. Här bjuder vi på en trevlig blend med bra ålder.
Producent: Serra Oca
Ursprung: Óbidos, Lisboa, Portugal
Druvor: 40% Aragonez, 40% Touriga Nacional, 20% Castelão
Klimat: Mikroklimat skapat mellan Atlantbrisen och bergskedjan Serra de Montejunto, med morgondimma genom hela året. Kalkrik lerjord.
Skörd: Hårt selekterat i vingården och skördat för hand.
Vinifiering: Avstjälkning utan press och spontanjäst i öppen tank, de tre druvsorterna separat. Manuell, mjuk batonnage. Malolaktisk jäsning på ståltank. 18 månader på franska barriques och minst 15 månader på flaska innan de släpps på marknaden.
Vinets karaktär: Rubinröd färg. Vilda bär med kryddiga toner. Fräsch och intensiv med ett långt, fint avslut.
Servering: Servera det ca 16-18° C. Dekantera gärna.
Alkohol: 13 %
Syra: 5,71 g/l
Residual sockerhalt: 0,6 g/l
pH: 3,66
Total produktion: 4000 flaskor
Finns i vårt restaurangsortiment via Flaivy.com