Saroto Nat'Cool 2019
Saroto Nat'Cool 2019
En underbar blend av gamla vinstockar, gjord på ett mycket naturligt sätt där Saroto ansluter sig till Nat’Cool rörelsen. Det är en blandning av 85% blå och 15% gröna druvor, fot trampat, och med en andel som åldrats i 9 månader i gamla fat. Välkomna till det nya Portugal.
Producent: Arribas Wine Company
Ursprung: , Trás-Os-Montes, Portugal
Druvor: En blend på blå och gröna druvor. Tinta Gorda, Tinta Serrana, Bastardo, Rufete, Alvarelhão, Alfrocheiro, Verdelho, Malvasia, Bastardo Branco, Posto Branco, Formosa m.fl. 70-90 år gamla vinstockar (Gobelet) . 550-650 m-ö.h
Klimat: Medelhavsklimat med influenser från Atlanten.
Skörd: Växtsäsongen 2019 var mycket bra, förutom en stor hagelstorm var den balanserad och regelbunden. Skörden skedde i sista veckan av augusti. Handskörd i 20kg korgar.
Vinifiering: Fottrampning och sen maceration i 2 dagar så att druvorna där efter börjar spontanjäsa utan temperaturkontroll. Detta följt av press och flytt, 30% på använda franska fat och 70% på ståltank där man avslutar alkohol- och malolaktisk jäsning. Lagring sker sen i 9 månader på samma fat och tank. Vinet är oklarnat och ofiltrerat.
Vinets karaktär: Slutresultatet är ett lätt och friskt vin fullt med smak.
Servering: Servera det ca 14-16° C. Naturligt vin så dekantera gärna.
Alkohol: 11,5 %
Syra: 5 g/l
Residual sockerhalt: <0,6 g/l
pH: 3,84
Total Sulfitnivå: 24 mg/l
Total produktion: 2200 flaskor
Finns i vårt restaurangsortiment via Flaivy.com