Saroto Nat'Cool 2019

Saroto Nat'Cool 2019

SEK 199.00

En underbar blend av gamla vinstockar, gjord på ett mycket naturligt sätt där Saroto ansluter sig till Nat’Cool rörelsen. Det är en blandning av 85% blå och 15% gröna druvor, fot trampat, och med en andel som åldrats i 9 månader i gamla fat. Välkomna till det nya Portugal.

Add To Cart

Producent: Arribas Wine Company

Ursprung: , Trás-Os-Montes, Portugal

Druvor: En blend på blå och gröna druvor. Tinta Gorda, Tinta Serrana, Bastardo, Rufete, Alvarelhão, Alfrocheiro, Verdelho, Malvasia, Bastardo Branco, Posto Branco, Formosa m.fl. 70-90 år gamla vinstockar (Gobelet) . 550-650 m-ö.h

Klimat: Medelhavsklimat med influenser från Atlanten.

Skörd: Växtsäsongen 2019 var mycket bra, förutom en stor hagelstorm var den balanserad och regelbunden. Skörden skedde i sista veckan av augusti. Handskörd i 20kg korgar.

Vinifiering: Fottrampning och sen maceration i 2 dagar så att druvorna där efter börjar spontanjäsa utan temperaturkontroll. Detta följt av press och flytt, 30% på använda franska fat och 70% på ståltank där man avslutar alkohol- och malolaktisk jäsning. Lagring sker sen i 9 månader på samma fat och tank. Vinet är oklarnat och ofiltrerat.

Vinets karaktär: Slutresultatet är ett lätt och friskt vin fullt med smak.

Servering: Servera det ca 14-16° C. Naturligt vin så dekantera gärna.

Alkohol: 11,5 %
Syra: 5 g/l
Residual sockerhalt: <0,6 g/l
pH: 3,84
Total Sulfitnivå: 24 mg/l
Total produktion: 2200 flaskor

Finns i vårt restaurangsortiment via Flaivy.com