Trispol Negre Ecologic 2019
Trispol Negre Ecologic 2019
Ett biodynamiskt odlat vin med mycket fin balans och flera lager av smaker. Vinet är gjort med de äldsta 50-åriga Callet vinstockarna kombinerat med 35 åriga Cabernet och Syrah. Det är mycket elegant med fruktighet, komplexitet och djup och mineralitet från de kalkstensrika jordarna och rikt på nyanser och med mjuka tydliga tanniner.
****************************************************
Omdömen:
92p Robert Parker - Wine Advocate - Luiz Gutierrez
The 2017 Trispol is from a much warmer and earlier harvest, and despite that, the wine feels fresher and has better integrated oak. It's quite pure and clean, with bright berry aromas, elegant and balanced. The palate is harmonious and has very tasty flavors, fine tannins and an almost salty finish. This is more elegant and more refined than the 2016 I tasted next to it. It feels more precise and vertical: they extracted less and did a softer vinification. This is still young and won't be released until the summer of 2019. 9,500 bottles produced. It was bottled in July 2018”
************************************************************
Producent: Mesquida Mora
Region: Vi Tierra Mallorca, Balearerna, Spanien
Beställningssortimentet: 79742
Fakta om vinet
Druvor: 43% Callet, 40% Cabernet Sauvignon, 17% Syrah
Färg: Mörk rubinrött som går mot violett i kanterna.
Doft: Mogna hallon och björnbär som går över i örtig blommighet med toner av eukalyptus, vanilj, kakao och fina ekfatstoner.
Smak: Ett fylligt vin där smaken domineras av mogna hallon och björnbär med fin örtig kryddighet, inslag av balsamico toner och lite vanilj från ekfaten. En mycket lång välbalanserad aromatisk komplex eftersmak med fina tanniner och en tydlig syra.
Servering: Vinet kan drickas nu eller sparas i 3-5 år till. Serveringstemperatur 16-18 ° C. Vinet är biodynamiskt odlat och framställt utan stabiliserande och klarnande tillsatser och vinner därför på att luftas i flaskan eller karaff ca 30 min innan det dricks. Detta är ett vin att njuta separat men perfekt till ugnstekt eller grillad lamm eller nötkött med örter och grillade grönsaker eller lagrad får eller ko-ostar, gärna lagrade med örter.
Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor.
Vinifiering: Jäsning i ståltank och därefter malolaktisk jäsning för att synkronisera smaker och för att förhindra framtida oxidation. Ingen klarning sker av det färdiga vinet för att bevara druvsmaken. Lagring sker i 12 månader i kombination av nya och gamla franska ekfat (225 l) för att synkronisera smakerna mer.
Alkohol: 13,0%
Syra: 5,7 g/l
Residual sockerhalt: 2,4 g/l