Viern 2012
Viern 2012
Mörkt rött med toner av violett är det här vinet som nu har några år på nacken. Man känner aromer av mörk frukt, sylt och en rostad karaktär. Här speglas också dess ursprung i form av mineraliteten från skifferjorden. Det är ett fylligt vin med mjuka tanniner och lång, fin eftersmak. De varma dagarna men kalla nätterna har bidragit till den fina syran. Lagrat på franska och amerikanska ekfat i 12 månader och minst 12 månader på flaska innan det släpps till marknaden.
Producent: Vega Aixalà
Region: DO Conca de Barberà, Spanien
Privatimport
Fakta om vinet
Druvor: Cabernet Sauvignon, Garnacha, Tempranillo, Syrah, Cariñena
Färg: Mörkt rött med toner av violett.
Doft: Aromer av mörk frukt, och en rostad karaktär. Här speglas också dess ursprung i form av mineraliteten från skifferjorden.
Smak: Det är ett fylligt vin med mjuka tanniner och lång, fin eftersmak. De varma dagarna men kalla nätterna har bidragit till den fina syran.
Servering: Servera det ca 18° C. Passar fint till viltgryta med svartvinbärsgelé.
Skörd: Biodynamiskt odlat och skördat för hand.
Vinifiering: Lagrat på franska och amerikanska ekfat i 12 månader och minst 12 månader på flaska innan det släpps till marknaden.
Alkohol: 14,5 %
Total produktion: 11 000 flaskor