Mesquida Mora

Mesquida Mora översikt och logga.png
 
 

Passionerad pionjär för biodynamiska toppviner med gamla vingårdar

Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i fyra generationer och som nu drivs av Bàrbara Mesquida Mora. Hon är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt sedan 2007 – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter.

Bàrbara är mycket passionerad kring att producera vinerna så naturligt som möjligt och kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Prensal Blanc och Giró Blanc. Genom att tidigare generationer också var bland de första på ön att planera in internationella druvsorter så kan Bàrbara också använda sig av Mallorcas äldsta vinstockar av Cabernet Sauvignon och Chardonnay mfl som efter många år nu anpassat sig till det unika klimatet på Mallorca.

Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad medan vinerna är ekologiskt certifierade. Är ni flera som kommer på besök så går det att ordna en vinprovning under segeltaket vid den gamla väderkvarnen mitt ute i vingården – ett minne för livet. Här kan du prova Acrollam (Mallorca baklänges) Blanc och Rosat samt de röda toppvinerna Trispol och Sòtil, den senare ett av de få som görs till 100% på Callet-druvan.

Läs mer på mesquidamora.com