Ribas

Ribas översikt och logga.png
 
 

Prisbelönta moderna hållbara viner skapade utifrån 300 års erfarenhet

Bodega Ribas är Mallorcas äldsta och Spaniens tredje äldsta vingård grundad 1711 och drivs fortfarande vidare av familjen Ribas. Arbetet leds av Araceli Servera Ribas och hennes bror Javier vilket innebär något så unikt som att arbetet i fyra generationer letts av kvinnliga vinmakare! 

De har specialiserat sig på att bevara flera av de gamla klassiska mallorquinska druvsorterna som Prensal Blanc och Mantonegro varav de äldsta vinstockarna är över 60 år gamla. De ligger också bakom att återuppväcka den nästan utdöda Gargollassa-druvan. Sedan många år har man också övergått till helt ekologisk och så hållbar produktion som möjligt.

Nyligen korades deras vin Ribas de Cabrera till Mallorcas bästa rödvin av Munskänkarna. Här kan du sitta i den vackra innergården bakom den gamla huvudbyggnaden i skuggan av träden och njuta av deras hyllade fantastiska röda och vita viner.

Förutom de goda vinerna på flaska kan du också precis som lokalbefolkningen alltid gjort, ta med dig din egen flaska och fylla på den med deras enkla vardagsvin från kranarna. I år har man också övergått till helt ekologisk och så hållbar produktion som möjligt. Från och med skörden 2017 kommer fler av vinerna också att vara formellt ekologiskt certifierade. 

Läs mer på bodegaribas.com