Barco del Corneta Verdejo 2015 SLUT

Barco del Corneta Verdejo 2015 SLUT

209.00

En unik Verdejo som får väldigt fina recensioner världen över och nämns som den bästa Verdejon Spanien har att erbjuda. Skördat för hand i 10 kg korgar. Macererat i 12-24 timmar innan lätt pressning. Läggs sen på 300 liters äldre ekfat för spontanjäsning och lagras sen på samma fat på sin jästfällning i 8 månader. Lätt filtrerat utan kallstabilisering för att bevara vinets identitet.

Add To Cart

Endast tillgänglig i restaurangsortimentet eller via privatimport (ange leverantör “Happy Dog Dryckeshandel”)

Producent: Barco del Corneta

Region: Vino del la Tierra de Castilla y León, Spanien

Beatriz Herranz hittar man i hennes älskade La Seca i Valladolid strax norr om Madrid. Hon återvände hit till familjens gamla land för att börja detta äventyr att ta tillvara på sin farfars snart utdöende vingård. Här började hon ägna sitt hjärta och själ till Verdejo. Barco del Corneta är frukten av hennes personliga och yrkesmässiga erfarenhet genom åren.

Fakta om vinet

Druvor: 100% Verdejo

Färg: Fin halmgul färg med gyllene inslag.

Doft: Gröna toner, färskt gräs. och vit frukt.

Smak: Mogen och fyllig med fin fruktsyra, och lång eftersmak

Servering: Serveringstemperatur 10-12 ° C., gärna i större kupa. Detta är ett vin som tar mycket plats. Servera till smakrik mat. Prova till mustig fiskgryta med saffran och aioli.

Skörd: Skördat för hand i 10 kg korgar.

Vinifiering: Macererat i 12-24 timmar innan lätt pressning. Läggs sen på 300 liters äldre ekfat för spontanjäsning och lagras sen på samma fat på sin jästfällning i 8 månader. Lätt filtrerat utan kallstabilisering för att bevara vinets identitet.

Alkohol: 13,0% 

Syra: 5,8 g/l

Residual sockerhalt: 2,3 g/l

Produktion: 15 000 fl