Can Rafols Sumoll 2017
Can Rafols Sumoll 2017
Sumoll – ett rött vin med vit själ sägs det. Det var en nästan bortglömd druva tills några få vinmakare bestämde sig för att börja använde den igen för rödvinsproduktion. Innan dess förde en undanskymd tillvaro som en del i rosévin och fick inte ens användas i rosé-cava. Carlos Esteva var pionjären som satte denna druva på kartan igen. Etiketten hade i början bara hans mobilnummer då druvan inte fick skrivas ut men nu pryds den med druvans namn.
Producent: Can Rafols dels Caus
Region: DO Penedès, Spanien
Privatimport
Fakta om vinet
Druvor: 100% Sumoll
Färg: Ljust rött.
Doft: Doft av färska röda bär och mineral.
Smak: Lättare rött vin med tydlig syra och smak av granatäpple. Fina lena tanniner och lång eftersmak.
Servering: Servera det ca 14° C. Njut som den är alt matcha till charkprodukter eller lättare rätter.
Skörd: Hårt selekterat i vingården och skördat för hand.
Vinifiering: Spontanjäst och sen lagrat på stora kastanjefat i 6 månader.
Alkohol: 14 %
Syra: 5,5 g/l
Residual sockerhalt: 1,1 g/l
Total produktion: 1800 flaskor