El Rocallís 2016
El Rocallís 2016
Ett av de vita toppvinerna från Can Rafols dels Caus i Penedès. Vingården El Rocallís planterades 1988 och ligger på en grund av lera och kalksten 400 m.ö.h. Druvorna från denna vingård odlas ekologiskt och plockas för hand. Traditionell jäsning utan tillsats av jäst. 5 månader på franska nya ekfat, samt minst 2 år på flaska.
Producent: Can Rafols dels Caus
Region: DO Penedès, Spanien
******************************************************
“Anpassningen av Incrocio manzoni-druvan i Garrafs
steniga terräng har varit utmärkt, vilket resulterade i ett komplext vin.
En stor vit, som är olik någon annan.”
********************************************************
Druvor: Incrocio Manzoni
Färg: Ljust gyllene.
Doft: Vit frukt med ett uns salt.
Smak: Rik på frukt, krämig med en fin eftersmak.
Servering: Servera det ca 8° C. Passar till skaldjur, ugnsbakade grönsaker, risrätter som risotto el paella. mellanlagrade ostar.
Skörd: Framställt av druvor som odlats ekologiskt och plockats för hand från en unik vingård på under 1 ha.
Vinifiering: Traditionell jäsning utan tillsats av jäst på ståltank.
Alkohol: 13 %
Syra: 5,4 g/l
Residual sockerhalt: 1 g/l
Sulfiter: 75 mg/l (free sulphur)
Total produktion: 2500 flaskor