Llopart Rosé Brut Reserva 2021

Llopart Rosé Brut Reserva 2021

SEK 255.00

Vacker hallonrosa färg. Väl utvecklade, konstanta bubblor. Fruktigt sprudlande doft domineras av skogsbär tillsammans med fina tanniner. Tydlig initial smak med bra struktur och rätt nivå av syra som upprätthåller en fin balans och lång eftersmak. Minst 30 månaders lagring på jästfällningen. Njut som den är alt tillsammans med små briocher med olika fyllning, grillad lax, havskräftor eller andra skaldjur

Omdömen:

Wine Table - Andreas Grube
”I doften och smaken dukas det upp rikligt med både röda bär, örter och en härlig liten jordton som ger bredd och djup.”
Till recensionen på Wine Table

Se Wine Table provar

DinVinguide.se
Uppfriskande och uppiggande mousserande vin från norra Spanien, gjort i en helt torr och aptitretande stil. Bubblorna är krämiga och fyllda med bär från skogen, lavendel, viol och svarta rosor. Olé vad bra!

Add To Cart

Producent: Llopart 1887

Region: Penedès, Spanien

Vinet finns att beställa på Systembolaget, nr 97016

Llopart har ett otroligt vackert läge nära Sant Sadurní d’Anoia. De jobbar bara med druvor från egna ekologiska vingårdar och gör endast eget vin av den första musten vid pressningen. Är ni i Barcelona är det väl värt att ta en halvdag för att göra ett besök här.

Fakta om vinet

Druvor: 60% Monastrell, 20% Garnacha, 20% Pinot Noir

Färg: Vacker hallonrosa färg. Väl utvecklade, konstanta bubblor.

Doft: Fruktigt sprudlande doft domineras av skogsbär tillsammans med fina tanniner.

Smak: Tydlig initial smak med bra struktur och rätt nivå av syra som upprätthåller en fin balans och lång eftersmak.

Servering: Servera det ca 8-10° C. Njut som den är alt tillsammans med små briocher med olika fyllning, grillad lax, havskräftor eller andra skaldjur. 

Skörd: Druvorna odlas i egna vingårdar. Skörden sker manuellt med noggrann selektering av de bästa druvorna. Ekologiskt cerifierad och grundare av Corpinnat.

Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning i enlighet med "Champagne-metoden" och lagring med jästfällningen i flaska efter den andra jäsningen i minst 18 månader.  

Alkohol: 12 %
Syra: 6,2 g/l
Residual sockerhalt: 7,0 g/l
Total produktion: 50 000 flaskor