Miloca Garnacha 2018

Miloca Garnacha 2018

179.00

Ljust rött vin. Här har man valt att visa på vad Garnacha kan erbjuda utan inblandning av fat. Aromer av röda bär, lite plommon och en viss kryddighet i form av peppar. Lena fina tanniner med en närvarande syra.

Add To Cart

Producent: Vendrell Rived

Region: DO Montsant, Spanien

Beställningssortimentet: 79771– 181 kr (inkl moms)

Sugen på ett glas rött i sin renaste form? Varsågod! Mer och mer låter man druvorna få visa sin fulla potential utan att blanda in ek. Här får ni ett lysande exemplar på Garnacha från Montsant och det med snyggaste etiketten i stan! Matcha till en ugnsbakad fisk med smakrika tillbehör alternativt ljust kött med örtiga inslag.

Fakta om vinet

Druvor: 100% Garnacha

Färg: Ljust körsbärsröd

Doft: Här har man valt att visa på vad Garnacha kan erbjuda utan inblandning av fat. Aromer av röda bär, lite plommon och en viss kryddighet i form av peppar.

Smak: Lena fina tanniner med en närvarande syra.

Servering: Kan avnjutas nu eller lagras i 3-5 år till. Serveringstemperatur 16-18°C. Trevligt vin att endast dricka som det är alternativt matcha till en ugnsbakad fisk med smakrika tillbehör eller ljust kött med örtiga inslag.

Skörd: Manuell skörd och manuell selektering av druvor. Ekologiskt certifierad.

Vinifiering: Jäsning vid måttlig temperatur mellan 25 och 27ºC för att undvika överdriven maceration och för att få de primära aromer av röd frukt från Garnachan. Lagring på flaska i 5 månader innan det släpps till marknaden.

Alkohol: 15 %

Syra: 5,9 g/l

Residual sockerhalt: 0,1 g/l

Produktion: 5500 flaskor