Llopart Original 1887 vintage 2008
Llopart Original 1887 vintage 2008
“Lloparts absoluta toppvin! En stort vin med en stark personlighet”
Vingården Les Flandes placerar oss i ett område som bildas av en amfiteater av vingårdar, förhöjda på vertikala väggar av kalksten som är mer än 12 meter höga. Det ligger i ett område med en höjd av 380 meter, cirka 200 meter högre än dalen eller fördjupningen av Penedès-området och med ett norrläge i skuggat område. Solskenstimmarna är begränsade, med en betydande kontrast mellan dag och natt. Vinrankorna växer långsamt med maximal koncentration av smaker, arom och karaktär. Alla dessa faktorer gynnar en hög mognad i skalen och en mycket fin syra hos druvorna.
Producent: Llopart
Region: Penedès, Spanien
Restaurangsortiment alt Privatimport
Llopart Original 1887 har ett stort aromatiskt djup av mogen vit frukt, honung, med en anmärkningsvärd närvaro av brioche, rostat, smör och nötter. Den har en fin fyllighet med avrundad syra. Extraordinära åldringsnoter från Montònega-druvan av en komplex evolution, men samtidigt bibehåller den en känslig friskhet och en subtil livlighet. Den har en känslig, lång och ihållande eftersmak, med riklig volym.
Lagring på jästfällningen minst 120 månader
Fakta om vinet
Druvor: 50% Montonega (Vineyard del Ticu from 1935), 25% Xarello (Vineyard Pere de Can Ros from 1934), 25% Macabeu (Vineyard de l’Isidoro from 1956)
Färg: Vacker gyllene färg. Fina bubblor som bildar en vacker rosenkrans.
Doft: Stort aromatiskt djup av mogen vit frukt, honung, med en anmärkningsvärd närvaro av brioche, rostat, smör och nötter
Smak: Fin fyllighet med avrundad syra. Extraordinära åldringsnoter från Montònega-druvan av en komplex evolution, men samtidigt bibehåller den en känslig friskhet och en subtil livlighet. Den har en känslig, lång och ihållande eftersmak, med riklig volym.
Servering: Servera det ca 8-10° C i stor kupa och se hur den utvecklar sig.
Skörd: Handskörd med selektering i vingården. Alla druvor kommer från deras bästa lägen och hanteras inom regelverket för Corpinnat.
Vinifiering: Försiktig och så naturlig som möjlig vinmakning i enlighet med "Champagne-metoden" och lagring med jästfällningen i flaska efter den andra jäsningen i minst 120 månader.
Alkohol: 12 %
Syra: 6,0 g/l
Residual sockerhalt: <3 g/l
pH: 2,95