Vega Aixalà

Vega Aixala 4.jpg
 
 

Naturligt och Brutalt i Conca de Barberà

Drömmen startade 2003 då Eva och hennes pappa återupptog arbetet med sin farfars gamla vingårdar och bestämde sig för att börja göra vin igen. Det tog 3 år innan de hade uppnått sina 10 hektar som de idag brukar genom biodynamisk odling.

Vingårdarna ligger på nästan 900 m.ö.h. på de branta sluttningarna av berget Montsant i de vackra landskapet som omringas av Serra la Llena och Serra de Prades. Då sluttningarna är branta har man valt att odla i terrasser. Inte bara detta utan också jordmånen som genomgående är skiffer påminner en hel del om vingårdarna i det mer kända Priorat. Klimatet är kontinentalt med stora skillnader i temperatur mellan natt och dag.

Eva har gått från klarhet till klarhet i sina viner. Först ut hennes mer traditionella serie viner. Vackra och omtyckta. Här görs både blends och endruvsviner. Men det är med hennes naturvinsserie “Emma” hon fått sitt stora genombrott. Här njuter vi endruvsviner gjorda på druvorna Cariñena, Syrah, Garnacha Blanca och Albariño. Från skörden 2017 gör hon också ett vin Brutal på 100% Rousanne.

Här värnar man om naturen och producerar oförglömliga, unika viner med stor passion.

vegaaixala.com